fbpx
Skip to main content
Promo

MERIDIAN I UNICEF UDRUŽILI SNAGE: Stiže novčana pomoć Indiji

Foto: UNICEF/Srbija
Meridian deo velikog projekta UNICEF

Od kako je pre više od godinu dana pandemija promenila živote svih nas, donacije i društveno odgovorne akcije kompanije Meridian organizuju se ne samo u Srbiji i okruženju, već i u celom svetu.

Nakon višemilionskih iznosa koje je do sada donirao zdravstvenim sistemima Srbije i regiona, poplavljenim sredinama na Kosovu i Metohiji, kao i mališanima koji boluju od retkih i opasnih bolesti, Meridian se priključio i projektu prikupljanja donacija narodu Indije u borbi protiv drugog talasa pandemije COVID-19.

Sa preko 300.000 novih slučajeva zaraze dnevno, druga najmnogoljudnija država sveta suočava se sa zdravstvenom katastrofom. 

Ovako alarmanta situacija bila je povod da kompanija Meridian hitno reaguje i pošalje vrednu novčanu pomoć kako bi pomogla Indiji da se izborbi sa smrtonosnim virusom.

Svojom velikom novčanom donacijom, kompanija Meridian je tako postala deo globalne humanitarne kampanje koja za cilj ima otvaranje novih pogona za proizvodnju kiseonika i testova za bolnice širom Indije, te što masovniju vakcinaciju.

Jos od početka 2020, zaposleni u kompaniji Meridian, kao svojevrsni humanitarci, svakodnevno su na terenu širom sveta kako bi se podmirile sve veće potrebe za medicinskom materijalom i opremom. 

Pored donacija za više od 150 gradova Evrope, Azije i Afrike, Meridian je materijalno podržao i Program solidarnog odgovora na Covid-19 Svetske zdravstvene organizacije. 

Meseci za nama puni su iskušenja – zato i primer Meridiana podseća da je globalna solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti.

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd