fbpx
Skip to main content
Meridian

Meridianov humanitarni turnir: Čast je i obaveza pomoći maloj Sofiji

Foto: Promo
Uvek uz ugrožene sugrađane

Čitavo društvo i poslovna zajednica u borbi su protiv opake zaraze virusa korona. Međutim, Meridian ni u najtežim trenucima ne zaboravlja sve one koji vode bitku protiv drugih teških bolesti za koje je potrebno lečenje u inostranstvu. Mala Sofija Markuljević nedavno je ujediniča čitavu Srbiju.

Meridian je ponosan da je bio u prilici da organizuje humanitarni turnir u šutiranju trojki, gde je svaka pogođena trojka značila još novca za hitno lečenje Sofije, koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne spinalne mišićne atrofije tip I.

Zahvaljujući najboljim košarkašima koji ove sezone nastupaju u domaćim ABA i KLS klubovima i njihovoj preciznosti sa linije za tri poena, kompanija Meridian je za lečenje male Sofije prikupila 2 miliona dinara.

Svaka akcija ovog tipa zaista je važan i lep gest, mislim da ovaj turnir treba da bude primer i drugima da naprave ovakvo okupljanje i druženje pre svega, a da na taj način i pomognemo nekome kao u ovoj situaciji. Nama košarkašima ovo ne predstavlja nikakav problem, a s druge strane veliko je zadovoljstvo što smo uspeli da pomognemo maloj Sofiji, reči su Uroša Čarapića, košarkaša čačanskog Borca.

Pomoć maloj Sofiji Markuljević jedan je od segmenata šire kampanje kompanije Meridian, fokusirane na podrška nacionalnom zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi sa retkim bolestima, a u skorije vreme i sa globalnom pandemijom virusa korona. Zato će za Meridian akcije ovakvog tipa ostati prioritet i u narednim nedeljama, kroz razilčite akcije podrške i dopremanja deficitarne medicinske opreme ustanovama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. 

Meridian
Foto: Promo

Na ovaj način Meridian želi da se tek simbolično zahvali na požrtvovanosti lekarima i medicinskim sestara koji su mesecima na prvoj liniji borbe sa opasnom zarazom. 

Još od proleća ove godine i izbijanja zdravstvene krize, Meridian je materijalno i tehnički pomogao ustanovama zdravstvene zaštite širom zemlje. Tako su zaposleni u ovoj kompaniji obišli i Infektivnu kliniku u Beogradu, Dom zdravlja "Dr Milorad Mika Pavlović" iz Inđije, Institut za majku i dete, Dečiju bolnicu za plućne bolesti, Kliničko – bolnički centar “Dragiša Mišović”, Nišku bolnicu, Društvo za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice, ali i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite širom Balkana – u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. 

Sve do konačne pobede nad pandemijom, za Meridian je prioritet još odlučnija podrška bolnicama i zdravstvenim centrima, kako bi lekari imali maksimalne uslove za rad, a pacijenti što bezbolnije prebrodili bolničke dane. Isto se odnosi i za naše sugrađane koji se bore za život i ozdravljenje od retkih i opasnih bolesti za koje su potrebna značajna materijalna sredstva.

Kao i do sada, Meridian uvek i svuda ostaje uz svoj narod!

 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd