fbpx
Skip to main content
Milena Pavlović

Milena Pavlović preporučuje roman za praznične dane

Foto: Printscreen
"Usamljenik sa Rodrigesa", je roman Aleksandra Jugovića, u izdanju Albatros plusa.

Na mene je novi roman Aleksandra Jugovića "Usamljenik sa Rodrigesa" ostavio veoma jak utisak jer se bavi temom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nakon čitanja neminovno izdranja iz svesti jedno osetljivo pitanje, koje nije lako glasno izgovoriti: da li smo mi u vlasništvu države?

Zbilja, uglavnom se niko ne obazire na ljude koji su izvršioci smrtne kazne. Nikoga ne zanima šta se dešava unutur čoveka koji izvršava ovaj mučki posao. Roman me je naterao da razmišljam i da istražujem ovu temu. Saznala sam da je 13. januara ove godine pogubljena jedna žena, Liza Montgomer.

A kod nas? Kod nas je većina građana za smrtnu kaznu, ne razmišljajući o posledicama koje iz nje proizilaze. Veoma je značajno što je neko u Srbiji pokrenuo ovu tešku i dramatičnu temu u književnosti. Svako ko bude pročita ovaj sjajan roman razimišljaće o neprikosnovenom pravu na život svakog čoveka ma koliki on nečovek bio.

Moram da napomenem da rukopis pisca – romaneskna tenzija i dramatičnost impresivno deluju na čitaoca i teraju ga da intezivno razmišlja o nečemu što tako snažno deli ljude na ovom svetu.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd