fbpx
Skip to main content
Milena Radulović

"IMENOM I PREZIMENOM STALA IZA SVOJE IZJAVE" Milena o PAKLU kroz koji je prošla: Mislila sam da sam JEDINA osoba na svetu

Foto: Printscreen/Youtube/Nova rs
I dalje traje istraga protiv Miroslava Aleksića, koji je u pritvoru zbog sumnje da je počinio 19 krivičnih dela, od kojih je osam silovanja i 11 krivičnih dela polnog uznemiravanja nad devet devojaka.

Glumica Milena Radulović, izjavila je da joj se, nakon njene sopstvene ispovesti o seksualnom zlostavljanju i silovanju koje je, kako kaže, doživela od Miroslava Mike Aleksića, sada javljaju starije koleginice iz Rusije koje su pokrenule postupke protiv svojih zlostavljača.

SRBIJU POGODIO SLABIJI ZEMLJOTRES: Epicentar kod Novog Pazara (FOTO)

SRBIJU POGODIO SLABIJI ZEMLJOTRES: Epicentar kod Novog Pazara (FOTO)

ŠTA SVE NEĆEMO VIDETI: Automobilom srušio kuću na putu za Smederevsku Palanku (VIDEO)

ŠTA SVE NEĆEMO VIDETI: Automobilom srušio kuću na putu za Smederevsku Palanku (VIDEO)

KAKO JE HEROJ VATROGASAC IZNEO BEBU IZ POŽARA "Sanjam njen osmeh i zagrljaj, nije bila uplašena"

KAKO JE HEROJ VATROGASAC IZNEO BEBU IZ POŽARA "Sanjam njen osmeh i zagrljaj, nije bila uplašena"

- Neverovatan broj žena mi se javio. Čak iz Rusije, kada je moj intervju tamo izašao. Pritom, interesantna stvar, pošto ja tamo nisam ni blizu toliko popularna, javile su mi se tri žene iz mog bliskog okruženja sa takvim pričama. Dve su prijateljice, koje imaju istog zlostavljača, a treća je potpuno odvojena priča. Pritom, ne mlade. Razgovarale smo o tome. One su mene kontaktirale i ispričale mi svoju priču ne bi li im ja rekla kako se u taj slučaj kreće. One su pokušale nekoliko puta i nekoliko puta su vraćene, od strane svojih advokata. Ja sam im rekla da ipak moraju prvo preko institucija da reaguju, one su sad krenule - rekla je Milena Radulović za "K1".

- Kada mi se sve to dešavalo, ja sam mislila da sam jedina osoba na svetu koja prolazi kroz takvu stvar. Jer nikada ništa slično nisam čula ni u jednom razgovoru. Kada sam počela da pričam, tada sam shvatila da nisam jedina - dodala je ona.

- Bila sam vrlo odlučna da se to reši. Htela sam imenom i prezimenom da stanem iza svoje izjave. Nisam htela da budem M.R. . Kada kažem dugo se ćutalo, mislim na to da deca ćute jer misle da im niko neće pomoći - objasnila je mlada glumica.

Milena Radulović
Foto: Instagram printscreen/mileena_radulovic

Milena Radulović smatra da njeno javno pojavljivanje i reči treba da osveste sve žrtve nasilja, a poslala je i poruku ljudima kojima se žrtva obraća, te objasnila na koji način da "čuju", to jest da reaguju, kada im neko ispriča svoju priču.

- To što sam ja javna ličnost služi samo za to da se ovo čuje. Moj život se dosta promenio u poslednja 2, 3 meseca. Ali ono što je bitno da ljudi shvate, nakon svih ovih kampanja i reči, ako nije priča lančana, pa mora da se zaustavi, nego je na jednom nivou, neka ta „Nisi sama“ kampanja, posluži za to da kada se te neke žene otvore nekome bliskom, da se oni edukuje i shvate kako da ih čuju. Ako se nije dogodilo, da mi spremimo ljude da shvate u sekundi šta kreće da se dešava i da u sekundi odreaguju i pobegnu iz kandži manipulacije koje zlostavljanje podrazumeva - rekla je ona za pomenuti mediji i dodala:

- Zato što je uvek od strane bliske osobe i uvek ti je teško da poveruješ da je to baš to. Ako žrtve nisu spremne na suđenje, ako se povere nekome, taj neko treba da ih čuje na pravi način. Da ih zagrli i da im kažu ono što je svakoj žrtvi nasilja bitno. Da počnu sa rečenicom "Ali, nisi ti kriva", e onda možemo sve drugo da čujemo posle toga.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd