Skip to main content
 • Read more Vrnjačka banja Novčanik

  Država deli 100.000 BESPLATNIH VAUČERA za odmor u Srbiji naredne godine: Evo koji su USLOVI

 • Read more bicikli Beograd

  Po uzoru na svetske metropole: Beograd dobija 1.500 JAVNIH BICIKALA, evo kako će sistem funkcionisati

 • Read more KK Zenit - KK Partizan Košarka

  OVO LEDI KRV U ŽILAMA: Topla RUSKA dobrodošlica i MOĆNI transparent pred duel sa Partizanom (FOTO)

 • Read more posta Vesti

  PAŽNJA!! Ako ovo niste platili danas dobićete kaznu od 5.000 dinara i zateznu kamatu od 11 odsto!

 • Read more devojka se drži za grlo Zdravlje

  MUČI VAS GRLO! Ovo su tri NAJBOLJE namirnice, uz koje ćete REŠITI problem!

 • Read more Novak Đoković Tenis

  MALO KOME JE JASNO: Noletova poruka na kameri ostavila sve u čudu, a ima VAŽNO značenje (FOTO)

 • Read more d Zadruga

  ERUPCIJA U ZADRUZI! Sukob eskalirao, Miki NASRNUO NA NJU! Neee, nemoooj!!! SCENE UŽASA! (VIDEO)

Zoran Đorđević

Ministar Đorđević poručio: Najstariji građani Srbije zaslužuju bolje uslove života

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Ministar je istakao da će zbog stvaranja boljih uslova života naših građana, biti izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti, ali donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu i Zakona o lizingu radne snage

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorima i osnivačima privatnih domova za odrasla i stara lica i direktorima državnih domova o pitanjima koja su od značaja za otpočinjanje pružanja usluge smeštaja korisnika u privatnim domovima za odrasla i stara lica, problema u radu, kao i pitanje preduzimanja neophodnih mera za unapređenje pružanja ove usluge.

Ministar Đorđević izjavio je da je prioritet Vlade Srbije briga o najstarijim građanima kao i podsticanje otvaranja legalnih privatnih domova koji će, u skladu sa Zakonom ispuniti sve potrebne uslove za pružanje adekvatnih usluga za smeštaj najstarijih i dodao da će se ovakvi sastanci održavati kontinuirano.

- Direktori domova imaju priliku da na sastancima predstave svoje probleme sa kojima se susreću i time pomognu nama da nađemo pravi način za njihovo rešavanje. Želimo da otvorimo Srbiju prema Evropi, obezbeđivanjem bolje i kvalitetnije usluge za smeštaj naših najstarijih građana, ali i da privučemo strane državljane da koriste usluge smeštaja domova za odrasla i stara lica. Tako ćemo omogućiti i privatnim domovima bolje poslovanje, ali i državi veće prihode - rekao je Đorđević i dodao da se  već u julu ove godine očekuje useljenje prvih korisnika.

Na otvoreni javni poziv za otpočinjanje pružanja usluge smeštaja korisnika u privatnim domovima za odrasla i stara lica, nakon završene javne nabavke, stigla je 41 ponuda, a od toga su 26 iz Beograda, 8 iz Srbije (bez Beograda i Vojvodine) i 7 iz Vojvodine. 

Zoran Đorđević
Tanjug/Zoran Žestić

Ministar je istakao da će zbog stvaranja boljih uslova života naših građana, biti izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti, ali donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu i Zakona o lizingu radne snage.

- Potrebno je da svi radimo zajedno. Podsticanjem otvaranja privatnih domova ne znači da ćemo zanemariti državne domove, već naprotiv. Vlada Srbije brine o svojim najstarijim građanima i ne pravi razliku između privatnih i državnih domova i svi imaju jednaka prava i obaveze - naglasio je ministar i dodao da je najbitnije ukloniti problem nelojalne konkurencije, prijaviti i kaznite sve one koji ne posluju u skladu sa zakonom.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Nenad Nerić i v.d. pomoćnika ministra  u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd