Skip to main content
 • Read more Aleksandar Vučić Vesti

  Veliki talas ulaganja na Kosovu: Vučićeva poseta KiM pozitivna PREKRETNICA

 • Read more Sneg Društvo

  DOLAZI NAM I SNEG?! Drastična promena vremena: Očekuje nas veliko ZAHLAĐENJE

 • Read more Milan Borjan i Arkadijuš Milik Fudbal

  NE VERUJU SVOJIM OČIMA: Ovaj gest Srba prijatno iznenadio sve iz Napolija! (FOTO)

 • Read more Fabrika Vesti

  NAJNOVIJA tehnologija od sada i u Srbiji: Domaća vojna industrija sve jača

 • Read more whatsapp Vesti

  OGROMNA PRETNJA! Kad dobijete OVU PORUKU na Whatsappu, evo šta NIKAKO NE RADITE

 • Read more Goran i Slađana Društvo

  Ljubav je SVE SAVLADALA: Venčali se mali ljudi iz Niša! Reči Slađane i Gorana TOPE SRCA (FOTO)

 • Read more FK Crvena zvezda Fudbal

  ŠTA KAD BI SVI OVAKO SLAVILI? Momak iz Požarevca je i OVO bio spreman da uradi zbog Zvezde (VIDEO)

Zoran Đorđević

Ministar Đorđević poručio: Najstariji građani Srbije zaslužuju bolje uslove života

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Ministar je istakao da će zbog stvaranja boljih uslova života naših građana, biti izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti, ali donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu i Zakona o lizingu radne snage

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorima i osnivačima privatnih domova za odrasla i stara lica i direktorima državnih domova o pitanjima koja su od značaja za otpočinjanje pružanja usluge smeštaja korisnika u privatnim domovima za odrasla i stara lica, problema u radu, kao i pitanje preduzimanja neophodnih mera za unapređenje pružanja ove usluge.

Ministar Đorđević izjavio je da je prioritet Vlade Srbije briga o najstarijim građanima kao i podsticanje otvaranja legalnih privatnih domova koji će, u skladu sa Zakonom ispuniti sve potrebne uslove za pružanje adekvatnih usluga za smeštaj najstarijih i dodao da će se ovakvi sastanci održavati kontinuirano.

- Direktori domova imaju priliku da na sastancima predstave svoje probleme sa kojima se susreću i time pomognu nama da nađemo pravi način za njihovo rešavanje. Želimo da otvorimo Srbiju prema Evropi, obezbeđivanjem bolje i kvalitetnije usluge za smeštaj naših najstarijih građana, ali i da privučemo strane državljane da koriste usluge smeštaja domova za odrasla i stara lica. Tako ćemo omogućiti i privatnim domovima bolje poslovanje, ali i državi veće prihode - rekao je Đorđević i dodao da se  već u julu ove godine očekuje useljenje prvih korisnika.

Na otvoreni javni poziv za otpočinjanje pružanja usluge smeštaja korisnika u privatnim domovima za odrasla i stara lica, nakon završene javne nabavke, stigla je 41 ponuda, a od toga su 26 iz Beograda, 8 iz Srbije (bez Beograda i Vojvodine) i 7 iz Vojvodine. 

Zoran Đorđević
Tanjug/Zoran Žestić

Ministar je istakao da će zbog stvaranja boljih uslova života naših građana, biti izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti, ali donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu i Zakona o lizingu radne snage.

- Potrebno je da svi radimo zajedno. Podsticanjem otvaranja privatnih domova ne znači da ćemo zanemariti državne domove, već naprotiv. Vlada Srbije brine o svojim najstarijim građanima i ne pravi razliku između privatnih i državnih domova i svi imaju jednaka prava i obaveze - naglasio je ministar i dodao da je najbitnije ukloniti problem nelojalne konkurencije, prijaviti i kaznite sve one koji ne posluju u skladu sa zakonom.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Nenad Nerić i v.d. pomoćnika ministra  u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd