fbpx
Skip to main content
Darija Kisić i Mijomir Pelemiš

MISLIO JE DA NIJE OZVUČEN: Dr Pelemiš Dariji Kisić šapnuo stvar koju nije trebalo da čuje CELA SRBIJA

Foto: Srbija Danas
Na ovoj konferenciji je jasno preciziran spisak mera koje će važiti tokom predstojećeg vikenda

Nakon izveštavanja javnosti o tekućoj situaciji u vezi sa korona virusom u Srbiji, desila se krajnje neobična situacija po završetku sednice Kriznog štaba.

Konferencija je došla do kraja, ministarka Darija je ustala sa svog mesta, a onda joj se obratio doktor Pelemiš, grleći je.

ISPADA KAO DA KRIZNI ŠTAB STALNO NAPADA I GRDI! Ali ovo je jedina stvar kojom možemo da pobedimo koronu

ISPADA KAO DA KRIZNI ŠTAB STALNO NAPADA I GRDI! Ali ovo je jedina stvar kojom možemo da pobedimo koronu

"SITUACIJA SE PONOVO NATEŽE" Nova sednica Kriznog štaba zakazana za ponedeljak: Da li sledi pooštravanje mera?

"SITUACIJA SE PONOVO NATEŽE" Nova sednica Kriznog štaba zakazana za ponedeljak: Da li sledi pooštravanje mera?

Konačno imaju mogućnost da se viđaju sa porodicom: Kisićka otkrila koliki procenat štićenika želi da se vakciniše

Konačno imaju mogućnost da se viđaju sa porodicom: Kisićka otkrila koliki procenat štićenika želi da se vakciniše

- Lako je sa tobom biti! To je pravo zadovoljstvo - rekao je doktor Pelemiš, a Darija Kisić Tepavčević je uzvratila komplimentima, a onda su zajedno napustili salu za konferenciju.

Podsetimo da je i na ovoj konferenciji jasno preciziran spisak mera koje će važiti tokom predstojećeg vikenda.

Celokupan spisak mera

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) radiće od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga, dozvoljena je samo dostava tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni “šaltersku uslugu” u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, osluženje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14h. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

koronavirus
Foto: Profimedia

Hoteli u čitavoj zemlji mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takodje do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova, Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takodje od 6 do 14h. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske amulante

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd