fbpx
Skip to main content
Bolnica

MLADI DOKTORI U GRAČANICI: Posao za dvanaest lekara

Foto: Profimedia/ilustracija
Opština Gračanica potpisala ugovore o radu sa mladim doktorima

Predsednik opštine Gračanice Srđan Popović, uručio je,u četvrtak, ugovore o zasnivanju radnog odnosa za dvanaest mladih doktora, od kojih je šest stomatologa i šest lekara opšte prakse. Tom prilikom, predsednik Popović kazao je da je opština Gračanica opredeljena da pomogne ostanak i opstanak i da je upošljavanje mladih stručnih kadrova glavna smernica u tom pravcu.

- Ovo je veliki korak pogotovu za mlade. Opština je uspela da uposli 12 mladih lekara. Mi ćemo kao i do sada nastaviti da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem. Ovim smo mladim lekarima otvorili vrata za njihovo dalje usavršavanje. Nama je potreban mladi stručni kadar pogotovu u zdravstvu i mi kao opština i u budućnosti nastavljamo sa istom praksom - istakao je predsednik Popović dodajući da je upoljavanje mladih kadrova veoma bitno za jačanje zdravstvenog sistema koji je od velikog značaja u smislu funkcionisanja srpske zajednice na centralnom Kosovu.

Ne skrivajući zadovoljljstvo zbog potpisanih ugovora o tadu, mladi lekari podsetili su da su prethodnih godina uglavnom radili kao volonteri.

- Ovo je veliki dan pre svega za našu omladinu ali i za naš opstanak ovde.Osim opštini Gračanica zahvalio bih se i KBC-u Priština sa sedištem u Gračanici kao i Domu zdravlja Gračanica koji su nam omogućili da svih ovih godina volontiramo i stičemo neophodnu praksu-rekao je Lazar Josifović koji je diplomirao opštu stomatologiju i na posao je čekao dve godine volontirajući u Domu zdravlja Gračanica. I njegova koleginica Biljana Vanić je stomatologiju završila 2013. godine i pet godina radila kao volonter.

-Ovaj posao mi znači mnogo za dalju afirmaciju u medicini. Imaćemo i bolje uslove i neku vrstu sigurnosti i satisfakcije - rekla je Biljana dok je i Bojan Aksić, doktor opšte prakse koji bi voleo da specijalizira internu medicinu četiri godine volontirao u Domu zdravlja u Gračanici. Inače, osim 12 mladih lekara opština Gračanica u radni odnos je primila i tri strukovna tarapeuta.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd