fbpx
Skip to main content
Mozzart

MOZZART TOKOM CELE GODINE POMAGAO ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

Foto: Promo
Iz nedelje u nedelju, zdravstvenim ustanovama širom zemlje donirana finansijska ili pomoć u vidu medicinske i tehničke opreme. I poslednjeg dana 2020. stigla donacija - novoj kovid-bolnici u Batajnici

Podrška zdravstvenim radnicima je bila potrebnija nego ikad ove godine, a kompanija Mozzart je akcenat u društveno-odgovornom radu prethodnih meseci stavila na podršku herojima zemlje u borbi protiv korona virusa. Iz nedelje u nedelju su stizale donacije u bolnice širom Srbije, a čak i poslednjeg dana 2020. je dostavljena oprema - 500 članova medicinskog osoblja kovid-bolnice u Batajnici dobilo je klompe.

    • Hvala kompaniji Mozzart na kontinuiranoj podršci i što na svaku našu potrebu odreaguje u najkraćem mogućem roku. Mi se trudimo da budemo tu za sve pacijente 24 sata, sedam dana u nedelji, a ovakvi gestovi nam pokazuju da imamo na koga da se oslonimo - istakla je Biljana Jokić, koordinatorka medicinskih sestara.

Mozzart
Foto: Promo

Prethodno je ceo bolnički tim u KBC Dragiše Mišović dobio uniforme, a kovid-bolnici u Pančevu dostavljeni su manometri. Finansijska pomoć, ili pomoć u vidu medicinske, zaštitne ili tehničke opreme tokom godine je uručena opštim bolnicama u: Kikindi, Užicu, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji,  zatim bolnici Studenica u Kraljevu, KC Niš, Klinici za tropske i infektivne bolesti KC Srbija,  Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, VMA, KC Kragujevac, ZC Vranje, KBC Zvezdara, KBC Zemun, Ortopediji na Banjici, privremenoj kovid bolnici u Čairu... Paketi vode uručeni su privremenoj biolnici u Areni.

Mozzart
Foto: Promo

Bolnicama su donirani najsavremeniji kreveti za intenzivnu negu, EKG aparati, zaštitna oprema, medicinski aspiratori, protokomeri, centrifuge za laboratoriju koje analize neophodne u borbi protiv kovida izrađuju brže i jednostavnije, zatim posteljine, mantili za lekare, ali i finansijska sredstva....

Mozzart
Foto: Promo

Čak 75 tona voća je podeljeno kroz vitaminske pakete lekarima, a akciju su podržale mnoge poznate ličnosti i sportisti.

    • Od početka epidemije trudili smo se da u najkraćem roku dostavimo ono što je bolničkom osoblju najpotrebnije. Odmah smo donirali 200.000 evra za nabavku respiratora, a tokom cele godine smo imali akcije širom zemlje za pomoć zdravstvenim radnicima, koji iznose veliki teret u borbi protiv korona virusa. Beograd je i dalje jedno od najvećih žarišta, pa je akcenat u finišu godine bio na pomoć kovid-bolnicama u glavnom gradu - naglasio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd