Skip to main content
film

MRAČNA STRANA SLAVE Naša glumica hranu kupovala na kredit, mladi glumci prevareni

Foto:youtube/printscreen/Vedran Mladenović
Krediti, dugovi, male penzije nešto je sa čime se, poput mnogih ljudi, suočavaju i umetnici u našoj zemlji, a bore se kako znaju i umeju.

- Pitate me da li je tačno to da mnogi glumci kažu da nekada moraju da kalkulišu od 1. do 1. u mesecu kako bi finansijski opstali? Da i da. Duplo da - rekla je nedavno u intervjuu glumica Tamara Aleksić.

Njena starija koleginica Seka Sablić svojevremeno je istakla da glumci nisu zvezde.

- Glumci nisu nikakve zvezde jer biti zvezda podrazumeva novac i privilegije. Mi smo samo popularni i ništa više. Ni u samoposluzi ne idemo preko reda, ni decu u vrtić ne možemo da upišemo mimo reda - rekla je za "Blic" glumica Seka Sablić, koja je objasnila da je ona sama za sebe "privatna firma".

Sutra obeležavamo Mitrovdan, a ako večeras napustite svoj dom RIZIKUJETE MNOGO!

- Daleko sam od institucija, bez obzira na to što radim i u pozorištima. Glumac mora tako. Ipak, moje mlade kolege su ucenjene i vrlo često prevarene. Oni s velikim rizikom prihvataju ponude jer je posla sve manje. Glumci trpe strašan mobing. Ja odavno brinem sama o sebi, i to bih preporučila svojim mladim kolegama - objasnila je Seka Sablić.

Glumica Vesna Pećanac, poznata po ulogama u filmovima svog supruga Živka Nikolića "Lepota poroka" i "Čudo neviđeno", već je više od deset godina u penziji i ima oko 230 evra primanja. Ona je posle smrti supruga javno priznala da su poslednjih godina čuveni reditelj i ona bili više gladni nego siti. Nikada nisu imali automobil, hranu u samoposluzi su kupovali na kredit... Odavno je ostala i bez fiksnog telefona jer nema od čega da ga plaća.

Nije beda među glumcima ništa novo. Najpoznatiji komičar u bivšoj Jugoslaviji Miodrag Petrović Čkalja, čija nekadašnja popularnost ne može da se poredi ni s najvećim zvezdama na današnjoj glumačkoj sceni, umro je 2003. godine u velikoj nemaštini. Njegove reči odzvanjaju i posle 15 godina.

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde. Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske - rekao je neutešni glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

Nestala žena iz Borče, sin moli za pomoć: Od subote joj se gubi trag, poslednji put viđena u školskom dvorištu

Spas u rijalitijima pokušali su da nađu mnogi glumci, pa i Eva Ras. Ova multitalentovana glumica, koja je objavila i 20 knjiga, teško sastavlja kraj s krajem.

- Ja živim. Meni je divno, država me je, oduzevši mi penziju, učinila ponovo mladom i doživotno vraćajući natovareni dug za PIO biću još jača i krepkija, ali neću o tome, to svi znaju. U zemlji gde ništa nije na svome mestu, i u umetnosti je sve iščašeno - rekla je ona.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd