fbpx
Skip to main content
hram svetog save, spoljašnjost

Na svetu srpsku zemlju stigle mošti najpoznatijih ruskih svetaca!

Foto: Profimedia
- Hvala vam, dragi oci, hvala svima koji su nas pozvali na svetu srpsku zemlju - Iguman Avgustin

Iz ruskog Spasojakovljevskog manastira u Srbiju stigle su mošti 18 svetaca Rostovske i Jaroslavske zemlje, a uz blagoslov patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, mitropolita Jaroslavskog i Rostovskog Pantelejmona i episkopa žičkog Justina.

Javljaju se sa svih strana! Svi hoće BEBU da USVOJE koja je ostavljena na CRKVENOM PRAGU!

Iguman Spasojakovljevskog manastira Avgustin rekao je danas da je to što su mošti ruskih svetaca dovezene na srpsku zemlju svedočanstvo ne samo prijateljstava nego i duhovnog ujedinjenja naših dvaju naroda.

- Hvala vam, dragi oci, hvala svima koji su nas pozvali na svetu srpsku zemlju - , rekao je iguman Avgustin ispred Hrama Svetog Save, poručivši da - blago srpskog i ruskog naroda nije u nečemu nepoznatom, nego u velikim duhovnim vrednostima -

Deca nam nisu potpuno zdrava: Svaki drugi učenik u Srbiji je jako nervozan, svaki četvrti ima glavobolje, a evo i zbog čega

- Uz blagoslov patrijarha srpskog i ruskog, mi smo dovezli mošti najpoznatijih ruskih svetaca. Mošti svetaca mnogo znače, kako ruskom tako i srpskom narodu -  rekao je on vernicima okupljenim na platou ispred Hrama.

- I kod srpskog i kod ruskog naroda postoje stremljenja ka ruskim svecima i moštima. Vekovima su kod oba naroda ideali bili sveci -  dodao je iguman Avgustin.

Za godinu dana overeno 7 miliona automatskih kartica zdravstvenog osiguranja

Rusku delegaciju koja se nalazi u Srbiji pored igumana čine načelnik Rostovskog rejona Jaroslavske oblast Aleksej Konstantinov, gradonačelnik grada Rostov Veliki Andrej Los, vlasnik farmaceutske kompanije ''Protek'' i osnivač humanitarnog fonda ''Svetitelj Grigorije Bogoslov'' Vadim Jakunin, direktor fabrike zvona ''Italmas'' (grad Tutajev Jaroslavske oblasti) Nikolaj Šuvalov.

U subotu, 13. oktobra, mošti će biti prenesene u Ivanjicu, a u Žičkoj eparhiji će ostati do 11. novembra.

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd