Skip to main content
zima, oluja, sneg, Amerika

NAJPOZNATIJI SRPSKI METEOROLOG UPOZORAVA: Evo kakva nas ZIMA ČEKA, a prvi sneg će pasti MNOGO PRE ROKA! AU!

Foto: Profimedia
Potpuno neočekivano!

U nižim predelima Srbije očekuje se da će ove godine prvi sneg pasti u poslednjoj sedmici novembra ili prvoj polovini decembra, izjavio je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

On je naveo da se to odnosi na niže predele, poput Beograda i Vojvodine, dok će u višim predelima sneg verovatno pasti i ranije. 

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u dugoročnoj prognozi se kaže da će novembar biti topliji i prosečno suv, decembar blaži i prosečno vlažan, dok će januar 2019. biti u granicama višegodišnjeg proseka i doneće umerene mrazeve.

Nedeljko Todorović
Nedeljko Todorović
Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Februar će biti blaži i s prosečnim padavinama, navodi se i dodaje da će mart biti prosečno topao i vlažan, te da postoji mala verovatnoća za pojavu umerenih ili jakih mrazeva u drugoj polovini tog meseca.

U decembru će srednja minimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka i njena vrednost biće viša za oko 1,4 stepena, u odnosu na višegodišnji prosek. 

SKANDAL U UDŽBENIKU ZA 4. RAZRED! Decu nam uče da su Beograd i Smederevo bili deo Hrvatske!

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1,6 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha, takođe, biti iznad višegodišnjeg proseka, odnosno viša za oko 1,8 stepeni.

Srednja maksimalna temperatura će u Beogradu biti oko 8,3 stepeni, a kada je reč o padavinama, njihova mesečna suma biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima nižim za oko jedan milimetar, u odnosu na taj prosek.

U januaru će srednja minimalna temperatura vazduha biti ispod višegodišnjeg proseka.

Srbija Danas

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od -1,4 stepena, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,2 stepena, u odnosu na višegodišnji prosek. 

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha bice oko 5,1 stepen, mesečna suma padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka, s vrednostima u proseku višim za oko 10 milimetra, u odnosu na višegodišnji prosek.

DETALJNA PROGNOZA ZA ZIMU! Evo kada će nas ZATRPATI SNEG, a ovaj mesec će biti IZNENAĐUJUĆE TOPAO!

Februar će biti blaži i prosečno vlažan februar, sa srednjom minimalnom temperaturom vazduha iznad višegodišnjeg proseka. 

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 2,2 stepena, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,4 stepena. 

Beograd, Kalemegdan, jesen, zima
Kalemegdan
Foto: Profimedia

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 8 stepeni, a mesečna suma padavina u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 9 milimetra. 

Meteorolozi RHMZ-a prognoziraju da će u martu srednja minimalna temperatura vazduha imati vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, odnosno da će biti viša za oko 0,7 stepeni. 

KAKAV TEMPERATURNI OBRT! Jutro hladno, ali u toku dana ćete "baciti" ZIMSKU ODEĆU!

Srednja minimalna temepratura u Beogradu biće od 4,9 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti u granicama višegodišnjeg proseka, s vrednostima nižim za oko 0,3 stepena. 

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 13 stepeni, dok će mesecna suma padavina biti u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd