Skip to main content
Vreme, vremenska prognoza

Narednih meseci u Srbiji vreme za NEVERICU: Tačno do ovog dana toplo, a onda sledi TEMPERATURNI ŠOK

Srbija Danas / Jelena Obradović
Miholjsko leto, prema prognozama meteorologa, trajaće do nedelje, 21. oktobra. Temperatura će se tada spustiti na 17 stepeni.

Od 21. oktobra, pa na dalje, više neće biti "nenormalnih" vrućina u Srbiji, koje traju već nedeljama unazad. Nakon blage jeseni, očekuje nas i šok zima. Temperature će biti iznad proseka, a prema najavama, za Novu godinu ćemo opet biti snega.

U nižim predelima Srbije očekuje se da će ove godine prvi sneg pasti u poslednjoj sedmici novembra ili prvoj polovini decembra, izjavio je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

Momčilo je bio najmlađi vojnik Prvog svetskog rata: Iz topa pucao sa osam godina, a komunisti su hteli da ga streljaju zbog Albanaca

On je naveo da se to odnosi na niže predele, poput Beograda i Vojvodine, dok će u višim predelima sneg verovatno pasti i ranije.  Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u dugoročnoj prognozi se kaže da će novembar biti topliji i prosečno suv, decembar blaži i prosečno vlažan, dok će januar 2019. biti u granicama višegodišnjeg proseka i doneće umerene mrazeve.

Rekli su da će ga stići KLETVA zbog seče HRASTA na Koridoru 11: Gde je sada drvoseča koji je isekao NAJPOZNATIJE DRVO u Srbiji

Februar će biti blaži i s prosečnim padavinama, navodi se i dodaje da će mart biti prosečno topao i vlažan, te da postoji mala verovatnoća za pojavu umerenih ili jakih mrazeva u drugoj polovini tog meseca.

vreme
Srbija Danas / Jelena Obradović

Tokom decembra će srednja minimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka i njena vrednost biće viša za oko 1,4 stepena, u odnosu na višegodišnji prosek. 

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1,6 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha, takođe, biti iznad višegodišnjeg proseka, odnosno viša za oko 1,8 stepeni. Srednja maksimalna temperatura će u Beogradu biti oko 8,3 stepeni, a kada je reč o padavinama, njihova mesečna suma biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima nižim za oko jedan milimetar, u odnosu na taj prosek.

DECA LAŽNO PRIJAVLJUJU POKUŠAJ OTMICE da bi opravdali bežanje sa časova

U januaru će srednja minimalna temperatura vazduha biti ispod višegodišnjeg proseka. Februar će biti blaži i prosečno vlažan februar, sa srednjom minimalnom temperaturom vazduha iznad višegodišnjeg proseka. 

Pratite nas i na našem instagramu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd