fbpx
Skip to main content
Nikola Rabrenović

Nikola je spasavao živote, nesebično pomagao poplavljenima u Obrenovcu, a sada je njemu potrebna NAŠA POMOĆ!

Foto: RTS Printscreen
Priča o Nikoli Rabrenoviću je priča o dobroti i hrabrosti.

Bio je u Gorskoj službi spasavanja, sve dok nije doživeo saobraćajnu nesreću, koja ga je ostavila u invalidskim kolicima.

BUDIMO HUMANI! Pomozimo maloj Nikolini (4) slanjem poruke 341 na 3030!

BUDIMO HUMANI! Pomozimo maloj Nikolini (4) slanjem poruke 341 na 3030!

Budimo humani: Marini Kovačev (28) iz Bečeja hitno potrebno 16.000 evra za nastavak lečenja

Budimo humani: Marini Kovačev (28) iz Bečeja hitno potrebno 16.000 evra za nastavak lečenja

Ne kaže se džabe da su triatlonci kao titani, čelične volje i ogromne snage, istrajni i uporni: Možda Nikola kao uspešan triatlonac nikada ne bi spoznao svoju pravu snagu da nije doživeo strašnu saobraćajnu nesreću. Epilog – prelom kičme i oduzetost. Od čoveka koji je dnevno pretrčavao i preplivavao kilometre, krajnja dijagnoza bila su invalidska kolica.

- Ja mislim da sam relativno brzo odlučio da ne želim da odustanem, ali opet, bio je potreban određeni period. To nije misao koja se prelomi tek tako. Ja mislim da to radim na najbolji mogući način i da je to nešto što ja moram da dam od sebe da bih uopšte očekivao da će nešto meni da se desi - kaže Nikola Rabrenović.

Nikola Rabrenović
Nikola Rabrenović
Foto: RTS Printscreen

Tako je trčanje zamenio košarkom u kolicima. Iako je nesreću doživeo baš na biciklu, posle samo 11 meseci Nikola ponovo vozi. Prvog maja planira pohod do Svete Gore – 750 kilometara za 10 dana.

- To je inače poseban bicikl koji se vozi rukama, tako da eto malo sam se vratio u taj sportski život, što mi je možda i najbitnije od svega i nastavlja se borba - priča Nikola.

Pored dvojice braće koja mu pomažu u kući koja još nije prilagođena za invalidska kolica, najveća podrška mu je devojka.

- Pruža mi veliku podršku, ona je i preuzela sve te obaveze i naučila je sve oko mene što treba da zna, tako da ja, kada bih birao nekog tehničara koji treba da mi pomogne, najpre bih izabrao nju - tvrdi Nikola.

Nikola je kao član Gorske službe spasavanja neustrašivo silazio niz strme litice i u duboke pećine. Nesebično je pomagao i poplavljenima 2014, smrznutim i zavejanim 2012. Sada pomoć treba Nikoli. Za tretman matičnim ćelijama neophodno je 50.000 evra. Novac prikuplja Fondacija "Budi human".

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
26 Beograd