fbpx
Skip to main content
zgrade

NOVA PRAVILA KUĆNOG REDA: Radovi nas više neće buditi ujutru, a vreme popodnevnog odmora će biti skraćeno

Foto: Srbija Danas
Stanare zgrada u glavnom gradu uskoro očekuju novi propisi o stanovanju u zajedničkim objektima, koji će, po svemu sudeći, dodatno pooštriti kriterijume održavanja kućnog reda

Nacrt Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama već je pripremljen, ostalo je samo da ga usvoji Skupština grada.

NAJTAČNIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA SRBIJU: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu

Posle toga stanari će imati obavezu da primenjuju nova pravila življenja u višespratnicama. Ovim pravilnikom, između ostalog, biće utvrđeno vreme kućnog mira, izdavanje zajedničkih prostorija, kao i dozvoljeni nivo buke.

Tako, na primer, umesto odmora od 13 do 17 i od 22, ubuduće će kućni red morati da se poštuje od 16 do 18 i noću od 22 do 7 sati ujutro. Promena je neophodna kako bi se uskladila sa Zakonom o stanovanju, kao i sa novim uslovima življenja u stambenim zgradama.

Jak mraz u Srbiji: Vanredno u sedam opština!

- Prema radnoj verziji, vikendom će satnica biti drugačija nego radnim danima. Subotom će tišina trajati do 8 ujutro, a nedeljom do 10 ujutro - kaže Nikola Kovačević, gradski sekretar za komunalno stambene poslove.

zgrada
Foto: Srbija Danas

U Udruženju profesionalnih upravnika takođe se slažu da ova odluka mora da se menja.

- Radovi u zgradama mogu da počnu u šest ujutro, što je za sadašnje uslove života neodrživo - objašnjava Đorđe Aleksić iz Udruženja profesionalnih upravnika Beograda.

Nad ženama danas bdi Sveta Anisija: Dovoljno je da uradite JEDNU STVAR kako biste imale LJUBAV I SREĆU!

Kada neko remeti kućni mir, po sadašnjem pravilniku se poziva Komunalna policija koja samo može da opomene stanare. Za bilo kakvo kažnjavanje mora da zatekne narušavanje kućnog reda. Još jedna nelogičnost je nšto se po staroj odluci zajedničke prostorije ne smeju davati u zakup, što je suprotno Zakonu o stanovanju.

 

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd