fbpx
Skip to main content
Autoput

Nove cene na naplatnim rampama

Foto: Profimedia/ilustracija
Važi za sve kategorije vozila

Putarina za strance koji budu prolazili kroz Srbiju poskupeće sutra za oko 60 dinara dok će domaći vozači i dalje voziti po starim cenama!

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak doneo je odluku o povećanju putarine nakon nedavnog negodovanja vozača u Srbiji koji su putarine na domaćim autoputevima plaćali više nego strani državljani.

Prethodne nedelje se sa tom odlukom saglasila i Vlada, a nove cenovnike na naplatnim rampama treba očekivati već sutra. Poskupljenje u proseku za oko pola evra važiće za sve kategorije stranih vozila.

Gužva na graničnom prelazu
Poskupljenje važi za sve kategorije vozila
Foto: Profimedia

- Razlog povećanja je zaokruživanje i usklađivanje deviznog cenovnika za naplatu putarine sa zvaničnim srednjim kursom dinara. Vozači sa srpskim registarskim oznakama plaćaju putarinu u dinarima, a stranci u evrima. Međutim, kad se taj iznos, izražen u evrima, pretvori u dinare, prema trenutnom kursu, ispada da stranci plaćaju manje nego domaći vozači - kaže izvor upućen u dešavanja.

Zbog toga je putarina za strance praktično povećana za pola evra i to gotovo na svim deonicama. Na pojedinim deonicama gde nije bilo razlike u ceni u korist stranaca iznosi putarina su ostali isti.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Fog
-2 Beograd