fbpx
Skip to main content
prodavnica

NOVE MERE U SRBIJI IZAZVALE NEDOUMICE KOD GRAĐANA: Zbog čega radnje van tržnih centara rade duže?

Foto: Profimedia/ilustracija
Sodno ranijoj odluci kriznog štaba, i posle 21 čas moći će da rade apoteke, ali i benzinske pumpe.

Nova pravila o radnom vremenu koja su na snazi od utorka izazvala su veliku pometnju među prodavcima u trgovinskim objektima van tržnih centara i zanatlijama.

Mnogi su vođeni novim pravilima svoje prodavnice zatvarali u 18 časova. Međutim, na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti nove odluke o radnom vremenu do 18 časova odnose se samo na ugostiteljske objekate, tržne centre i kladionice.

DOKTOR TIODOROVIĆ O SITUACIJI ZA NOVU GODINU: Kakve nas brojke i mere očekuje za praznike?

DOKTOR TIODOROVIĆ O SITUACIJI ZA NOVU GODINU: Kakve nas brojke i mere očekuje za praznike?

KORONA VIRUS NA PREDMETIMA OSTAJE I DO 150 SATI: Četiri navike mogu vam pomoći da smanjite rizik od kovida

KORONA VIRUS NA PREDMETIMA OSTAJE I DO 150 SATI: Četiri navike mogu vam pomoći da smanjite rizik od kovida

OGLASIO SE DR ĐERLEK: "Cela zemlja je u opasnosti, svakodnevno se obaraju crni rekordi"

OGLASIO SE DR ĐERLEK: "Cela zemlja je u opasnosti, svakodnevno se obaraju crni rekordi"

Novim pravilima nisu uključene prodavnice koje se ne nalaze u okviru velikih šoping-molova i kiosci, kojima se preporučuje rad do 21 sat.

Do ovog vremena kupce mogu da primaju čak i šoping-centri u kojima se u lokale ulazi spolja, a ne iz centralne zgrade. Ove mere ne obuhvataju ugostiteljske objekte koji dostavljaju hranu, pekare koje imaju šaltere za prodaju, kao ni teretane.

Pumpe i apoteke

Sodno ranijoj odluci kriznog štaba, i posle 21 čas moći će da rade apoteke, ali i benzinske pumpe isključivo samo za prodaju goriva, kao i ugostiteljski objekti koji rade dostavu hrane.

- Sve radnje koje se ne nalaze u tržnim centrima, poput butika u Knez Mihailovoj ulici ili u Bulevaru kralja Aleksandra, frizera u naselju, ali i mnogobrojnih zanatlija, moći će da rade kao i po prethodnoj odluci do 21 sat - objašnjava, Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Grada Beograda.

- Svi oni objekti gde je fizički moguće ograničiti broj osoba unutar objekta sa obaveznim nošenjem zaštitnih maski mogu da rade do 21 sat - navodi on.

On dodaje i da supermarketi koji se nalaze u sklopu tržnih centara mogu da obavljaju svoju delatnost samo ako imaju odvojen ulaz u svoj objekat, odnosno, ulaz kojim se direktno ulazi u supermarket, bez lutanja kroz tržni centar. U suprotnom svi oni koji ne mogu to da omoguće vrata za kupce moraju da zatvore u 18 časova.

Za pozorišta i bioskope, tačnije ustanove kulture takođe važi režim rada do 18 časova, što znači da poslednja projekcija ili predstava mora da se završi do tog vremena.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd