fbpx
Skip to main content
Korona virus

NOVI KORONA TALAS U VRANJU: Situacija se pogoršava, u Kovid ambulanti i do 10 medicinskih ekipa

Foto: SD/Ilustracija
U okviru Kovid ambulante u to vreme radile su 2 laboratorije i 2 punkta za PCR i serološko testiranje

Zbog novog talasa zaražavanja i povećanog broja pacijenata trenutno u Kovid ambulanti radi 10 medicinskih ekipa, 2 laboratorije i u funkciji su 2
punkta za testiranja.

Kovid ambulanta radi od 7 do 20 časova svih dana u nedelji.

SRBIJA KROZ KORONA BROJKE: Najznačajniji podaci o epidemiji kovid-19 u našoj zemlji

SRBIJA KROZ KORONA BROJKE: Najznačajniji podaci o epidemiji kovid-19 u našoj zemlji

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: U Beogradu kritično, dramatično u još pet gradova Srbije

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: U Beogradu kritično, dramatično u još pet gradova Srbije

NAJNOVIJI PODACI! Još 4.071 pozitivnih, preminulo 17 osoba: Okupljanja na skijalištima napravila korona eksploziju

NAJNOVIJI PODACI! Još 4.071 pozitivnih, preminulo 17 osoba: Okupljanja na skijalištima napravila korona eksploziju

Adaptiranjem postojeće ATD ambulante koja je fizički izdvojena iz kruga gde se nalazi Zdravstveni centar Vranje, 23. marta prošle godine počela je sa radom Kovid ambulanta u Vranju, koja je po strukturi pregleda koje mogu da se urade na jednom mestu, jedna od najboljih u celoj zemlji.

Neki od lekara kao i medicinsko osoblje u Kovid ambulanti koja se nalazi u ATD-u u Vranju sa pacijentima su od samog početka pandemije korona virusom.

Od 23. marta do danas u Kovid ambulanti urađeno je: 42.778 pregleda, 6.373 PCR i 11.662 antigenskih testiranja, 32.586 laboratorijskih analiza i 27. 031 radioloških pregleda.

U početku je organizovan rad sa po 4 lekara i 4 medicinskih sestara- tehničara u smeni što znači 8 medicinskih ekipa na  nevnom nivou. Krajem juna, prošle godine, zbog povećanog broja pacijenata broj medicinskih ekipa je povećan na 10 medicinskih ekipa dnevno.

koronavirus
Foto: Profimedia

U okviru Kovid ambulante u to vreme radile su 2 laboratorije i 2 punkta za PCR i serološko testiranje, kao i ordinacija za radiološka snimanja srca i pluća. Radiološku ekipu čine 1 lekar i po dva radiološka tehničara u prvoj i dva radiološka tehničara u drugoj smeni.

Tokom rada Kovid ambulante broj prvih pregleda kretao se u rasponu od 50 do 180, dok je broj kontrolnih pregleda dostizao i do 250 pacijenata dnevno, što znači da je maksimalan broj pregleda ponekad iznosio 380 pacijenata u jednom danu. U odnosu na broj pacijenata u godini za nama povećavan je i smanjivan broj aktivnih medicinskih ekipa u Kovid ambulanti.

S obzirom na to da je dvorište na prostoru gde se nalazi Kovid ambulanta pretrpelo znatna oštećenja nakon zimskog perioda, u toku je kompletna rekonstrukcija ovog dela koja obuhvata betoniranje i sređivanje dvorišta i prilaza ulazima u Kovid ambulantu, postavljanje tendi za zaštitu od sunca i ostalih potrepština kako bi se pacijentima omogućilo da imaju sve nepohodne uslove prilikom dolaska na preglede, a koje su propisane aktuelnim epidemiološkim merama na snazi.

Od samog formiranja Kovid ambulante, ona je imala svog koordinatora a od 24. juna prošle godine koordinator je dr Stefana Mladenović koja je i dobitnica Sretenjskog priznanja povodom Dana državnosti Republike Srbije.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd