Skip to main content
Bolnica

Od 13 beba iz zamrzivača, 9 je rođeno mrtvo, a ovo je jedina istina o ostalima: Progovorio direktor kraljevačke bolnice

Foto: Profimedia/ilustracija
Od 13 tela beba, koje su stajale u zamrzivaču Opšte bolnice u Kraljevu, njih devet je rođeno mrtvo, jedno je pronađeno na deponiji, a preostala tri su bebe iz pobačaja, kaže dr Zoran Mrvić, vd direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

Upravo ove bebe iz pobačaja posebna su kategorija. One se donose na svet namerno izazvanim porođajem, često imaju svega 100 do 200 grama, i koliko god zvučalo surovo, medicinski se ne smatraju bebama, već patohistološkim materijalom, objašnjava dr Mrvić.

Tela 13 mrtvih beba iz MORBIDNOG RAZLOGA godinama leže u zamrzivaču: Novi DETALJI HORORA u Kraljevu (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

- Patohistološki materijal se ne sahranjuje. Po zakonu, on se spaljuje kao patoanatomski otpad. Od 13 tela beba, tri su pripadala ovoj kategoriji - napominje dr Mrvić.

Jedna beba nađena je mrtva na deponiji i taj slučaj je, dodaje on, ispitan i rešen, a preostalih devet beba rođene su mrtve ili su umrle ubrzo nakon porođaja. Međutim, zbog izmena zakona i usklađivanja ovih izmena sa odlukama i pravilnicima, tela dugo nisu mogla da budu sahranjena.

- Tek novim Zakonom, ova tela od 2016. mogu da se sahranjuju. Međutim, kako je taj zakon trebalo dalje uskladiti sa odlukama kojima se precizira način sahranjivanja, pitanje tela ovih beba nije bilo moguće ranije rešiti - objašnjava dr Mrvić.

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Direktor bolnice u Kraljevu otkriva zbog čega se u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 13 MRTVIH BEBA

On dodaje da se pompa u javnosti digla zarad senzacije, a da zakonski nema nikakvih propusta.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd