fbpx
Skip to main content
Kikinda

Od početka pandemije Mozzart pomaže državi i zdravstvenom sistemu

Foto: Promo
Ova kompanija izdvojila oko 600.000 evra za pomoć bolnicama i medicinskom osoblju, kroz akcije opremanja ustanova respiratorima, krevetima za intenzivnu negu, protokomerima, centrifugama za laboratorije, a donirala i 75 tona voća lekarima

Lekari od marta rade u "paralelnom" univerzumu, obuku skafandere i satima u punoj zaštitnoj opremi ne pitaju za predah... Tim rečima je jedan komandant vojne bolnice, prilikom uručenja donacije iz Mozzartovog paketa pomoći, opisao borbu medicinskih radnika za ljudske živote u jeku pandemije. Regionalni lider u oblasti igara na sreću mesecima se trudi da herojima zemlje omogući još bolje uslove za rad, a do sada je oko 600.000 evra izdvojeno za opremanje bolnica širom Srbije, od čega 200.000 za respiratore.

BUKNULA KORONA U DOMU ZA STARE: Drama u gradu na jugu Srbije, virus potvrđen kod 31 osobe

BUKNULA KORONA U DOMU ZA STARE: Drama u gradu na jugu Srbije, virus potvrđen kod 31 osobe

CRNI REKORD U BEOGRADU! Prvi put više od 2.000 zaraženih za 24 sata u prestonici, na udaru i ostali gradovi

CRNI REKORD U BEOGRADU! Prvi put više od 2.000 zaraženih za 24 sata u prestonici, na udaru i ostali gradovi

Neverovatna sreća: Radnik preživeo pad sa osmog sprata zgrade na Dorćolu!

Neverovatna sreća: Radnik preživeo pad sa osmog sprata zgrade na Dorćolu!

Kompanija Mozzart već godinama kontinuirano podržava zdravstveni sistem, a od prvog dana epidemije akcenat u društveno-odgovornim akcijama bio je na nabavci najsavremenijih aparata - protokometra, medicinskih aspiratora, centrifuga za laboratoriju, EKG-a, kao i kreveta za intenzivnu negu. Bolnicama širom zemlje stizali su i zaštitna oprema za medicinsko osoblje, uniforme za lekare, tehnički uređaji za kancelarije, bolničke sobe,  i to u najkraćem roku. Lider u oblasti priređivanja igara na sreću obezbedio je i distribuirao ukupno 75 tona svežih namirnica, obroka i voća, najpre najstarijim građanima kojima je bilo zabranjeno kretanje, a onda i zdravstvenim radnicima. 

Kikinda
Foto: Promo

Kompanija Mozzart nam je obezbedila centrifuge za laboratoriju, koje su nam od ključnog značaja, jer analize neophodne u borbi protiv kovida izrađuju brže i jednostavnije, a i neuporedivo su sigurnije - zahvalni su zaposleni u Opštoj bolnici u Kikindi na donaciji koja im je mnogo olakšala uslove za rad.

Kikinda
Foto: Promo

Značajna finansijsku pomoć upućena je opštoj bolnici u Vranju, Užicu, Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji, bolnici "Studenica" u Kraljevu, Kliničkom centru Niš, Klinici za tropske i infektivne bolesti KC Srbija, Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, VMA u Beogradu… 

Taj niz se nastavlja iz nedelje u nedelju, a Mozzartov humanitarni karavan je uvek tamo gde su najveća žarišta. Tako je u ovom periodu akcenat na pomoći beogradskim bolnicama koje su trenutno najviše opterećene. Donacijom kreveta za intenzivnu negu pokrenuta je velika akcija proširenja kapaciteta, najpre na Institutu za ortopediju Banjica, a potom i u dve covid-bolnice - KBC Zemun i KBC Zvezdara. Privremenoj covid-bolnici u "Areni" donirani su paketi sa osveženjem za lekare, kao i pacijente zaražene virusom kojima je neophodna dodatna hidratacija.

Kikinda
Foto: Promo

Trudimo se da osluškujemo potrebe i odgovorimo na sve molbe za pomoć u najkraćem mogućem roku. Ovo je najbolji način da podržimo sve medicinske radnike i zahvalimo se na svemu što čine. Izlažu svoje i živote svojih porodica opasnosti, neprekidno rade, spašavajuci živote drugih. Nastavićemo da pomažemo koliko god i kada god budemo u mogućnosti - poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd