fbpx
Skip to main content
vrtić

ODLIČNE VESTI: Opremaju se vrtići u Srbiji, stižu VREDNE INVESTICIJE

Foto: Profimedia/ilustracija
Predstavnice Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i organizacije "Spasimo decu" posetile su danas predškolske ustanove u Bogatiću i Vladimircima

Predškolske ustanove "Slava Ković" u Bogatiću i "Suncokreti" u Vladimircima i još 14 predškolskih ustanova u Srbiji opremljene su nameštajem, didaktičkim materijalom i računarskom opremom u vrednosti od 9,5 miliona dinara.

To je učinjeno zahvaljujući donaciji organizacije "Spasimo decu" (Save the children).

Rukovodilac Grupe za poslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljiljana Marolt istakla je da će ta oprema značajno unaprediti uslove za kvalitetno vaspitanje i obrazovanje dece ranog uzrasta u ovim sredinama.

ĐACI ĆE MOĆI DA ODAHNU! Uvodi se NOVO PRAVILO u sve škole!

ĐACI ĆE MOĆI DA ODAHNU! Uvodi se NOVO PRAVILO u sve škole!

- Igra i aktivnosti u oplemenjenom i dodatno opremljenom prostoru radnih soba biće podsticajna za decu i okruženje u kojem će se ona osećati dobro i imati priliku da se zabavljaju, druže i uče - kazala je ona, saopštilo je ministarstvo.

Marolt je zahvalila organizaciji "Spasimo decu" i najavila da će Ministarstvo prosvete nastaviti da podržava sve inicijative i projekte usmerene ka unapređivanju kvaliteta, dostupnosti i pravednosti predškolskog vaspitanja u Srbiji.

Direktorka organizacije za severozapadni Balkan Andrea Žeravčić istakla je da postoji dugogodišnja saradnja te organizacije i Ministarstva prosvete kako bi se ostvario zajednički cilj - kvalitetno i dostupno obrazovanja za svu decu, a posebno za onu iz ranjivih grupa.

Ona je naglasila da je obrazovanje u ranom uzrastu ključno za uspešno uključivanje u školu, razvoj i ostvarivanje punih potencijala dece. 

- U okviru ovog projekta, predškolske ustanove čije su potrebe, prema proceni Ministarstva, bile najveće, u potpunosti su opremljene svim potrebnim sredstvima za rad - nameštajem, didaktičkim materijalima i računarskom opremom, uz ulaganje od 9,5 miliona dinara. Srećni smo što smo obezbedili bolje uslove za učenje za decu predškolskog uzrasta u 22 grupe u 16 predškolskih ustanova u Srbiji - rekla je Žeravčić.

Ne grešite dušu! Danas ne smete ni da se ljubite, a kamoli da imate SE*S

Ne grešite dušu! Danas ne smete ni da se ljubite, a kamoli da imate SE*S

Predstavnice Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i organizacije "Spasimo decu" posetile su danas predškolske ustanove u Bogatiću i Vladimircima povodom promocije projekta "Jačanje socijalnog uključivanja - jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspešnog razvoja dece severozapadnog Balkana 2016-2018".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd