fbpx
Skip to main content
Beograd

OPREZ! POČELA NAJRIGOROZNIJA KONTROLA: Saobraćajci sada POSEBNO proveravaju JEDNU STVAR!

Foto: Srbija Danas
Odmah sledi sankcija ako učinite ovaj prekršaj

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP vršiće pojačanu kontrolu nivoa alkohola u krvi kod vozača na najprometnijim novobeogradskim ulicama tokom Beer Festa, koji je počeo na Ušću.

Prve večeri Beer festa Apatinska pivara je u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim" donirala Upravi saobraćajne policije 10 alkometara najnovije generacije sa dodatnom opremom koja doprinosi kontroli saobraćaja.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da MUP i Apatinska pivara godinama unazad zajedno rade na prevenciji i podizanju svesti o posledicama vožnje u alkoholisanom stanju.

Milinković navodi da je kampanja "Kad pijem ne vozim" jedna od najdugotrajnijih u Srbiji i podvlači da za sprečavanje nezgoda pod dejstvom alkohola nije dovoljna samo kontrola policije, već i vršenje uticaja na ljude i apelovanje da u slučaju konzumacije alkohola pozovu taksi, prijatelja ili "safe driver-a".

Milinković je rekao da se procenat saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola polako, ali sigurno smanjuje, te da je sa 12 odsto u 2015. godini smanjen na 11 odsto u 2017. godini.

U prvih šest meseci ove godine broj saobraćajnih nesreća koje su izazvali vozači u alkoholisanom stanju smanjen je na 10 odsto, kaže Milinković i dodaje da je upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

policija
policija
Foto: Profimedia

On je naveo da MUP vrši pojačane kontrole tokom manifestacija poput Guče, Beer fest-a i ističe da su takve kontrole dale rezultate, jer građani unapred očekuju kontrolu policije i ne odlučuju se da voze sa nedozvoljenim procentom alkohola u krvi.

- Cilj saobraćajne policije je da kontrola alkoholisanosti vozača bude što efikasnija, kako bi vozače pod dejstvom alkohola isključila iz saobraćaja pre nego što izazovu saobraćajnu nezgodu. Novi alkometri koje je Ministarstvu ove godine donirala Apatinska pivara, doprineće ostvarenju tog cilja - zaključio je Milinković.

Novi Pazar je jedini grad u Srbiji gde muškarci i žene ne mogu zajedno na bazen: Podela važi i za decu!

Ova kampanja koja edukuje javnost o važnosti odgovorne konzumacije i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola biće prisutna i na festivalima u Zrenjaninu, Novom Bečeju, Požarevcu kao i drugim gradovima širom Srbije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd