fbpx
Skip to main content
Barbara Vitez

Nestanak Barbare Vitez i posle četiri godine velika misterija: Ispovest roditelja koji ipak ne gube nadu da je živa

Foto: nestalisrbija.rs
Dani im prolaze u traganju za Barbarom

Nestanak Barbare Vitez iz Sente pre četiri godine, i dalje je velika misterija. Očajni roditelji, otac Endre i majka Melinda od 25. novembra 2016. kada je njihova, tada petnaestogodišnja kćerka poslednji put viđena na senćanskom mostu preko Tise, ipak ne gube nadu da je živa, da će im se vratiti i da će je prigrliti.

NOVO ISTRAŽIVANJE U SRBIJI ULIVA NADU: Imunitet na koronu steklo više od 20 odsto stranovništva, jedna grupa prednjači

NOVO ISTRAŽIVANJE U SRBIJI ULIVA NADU: Imunitet na koronu steklo više od 20 odsto stranovništva, jedna grupa prednjači

ALARM IZ KLINIČKOG CENTRA SRBIJE: Virus je mutirao, ovo nismo videli ni proletos

ALARM IZ KLINIČKOG CENTRA SRBIJE: Virus je mutirao, ovo nismo videli ni proletos

OBEĆANA ZEMLJA JE TAMO GDE TE SRCE VUČE - U SRBIJU I UŽICE: Miloš se vratio iz Amerike da zaradi Mišelinovu zvezdu

OBEĆANA ZEMLJA JE TAMO GDE TE SRCE VUČE - U SRBIJU I UŽICE: Miloš se vratio iz Amerike da zaradi Mišelinovu zvezdu

Dani im prolaze u magnovenju i traganju za Barbarom, a razne informacije koje su stizale do njih, da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, Rumuniji, samo su im dodatno otežavali nezavidnu situaciju.

I pre nekoliko meseci im je iz Budimpešte, grupa koja se bavi traganjem za nestalima, javila da je viđena u mađarskoj prestonici, ali se sve završilo samo na tome, a zvanične potvrde nema.

- Šta da vam kažem - gotovo bespomoćnim glasom govori Barbarin otac Endre, dodajući da su im vezane ruke.

- Prošle su pune četiri godine, a našeg deteta i dalje nema. Sanjamo da ćemo kad-tad saznati istinu o njoj, i živimo za taj dan. I supruga Melinda i ja smo narušenog zdravlja. Zbog tri nervna sloma koja sam imao, poslat sam u invalidsku penziju.

Roditelje Barbare, koja je u avgustu napunila 19 godina, najviše boli što ne znaju gde je, a svaki dan žive samo sa jednom željom, da se ona vrati kući.

Barbara, tada učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole, pod još nerazjašnjenim okolnostima nestala je 25. novembra po povratku sa drugaricine rođendanske proslave. Po zvaničnoj verziji, devojčica se okliznula i pala sa mosta u reku, što su prijavila njena dva drugara, koji su te večeri bili sa njom. Potraga za Barbarinim telom odmah je započeta, ali i pored detaljne pretrage korita Tise, obala i priobalja, nije pronađen ni delić odeće, što kod roditelja stvara sumnju da je Barbara uopšte pala sa mosta u reku.

Izgubili i sina

Surovost izreke da jedna nesreća nikada ne ide sama, roditelji Barbare Vitez su na najstrašniji način osetili početkom marta 2019. godine. Endre i Melinda su tada ostali i bez sina Atile (24), koji je u bolnici u Kikindi preminuo od posledica gripa.

Žuta Interpolova poternica

O Barbarinom nestanku koji još nema epilog, obavešten je i Interpol. Naime, njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. godine nalazi na takozvanoj žutoj poternici, odnosno, na listi nestalih osoba za kojima se traga. Ni to, međutim, za sada nije dalo rezultate.

Vremenska prognoza
Clear sky
38 Beograd