fbpx
Skip to main content
Meridian

Ovi ljudi zaslužuju veliko "bravo", a ono što rade da bi pomogli Srbiji i regionu će se dugo pamtiti

Foto: Promo
Svaka čast!

Meridianbet se među prvima odazvao da pomogne lekarima i drugom medicinskom osoblju u svim zemljama Balkana. Za pomoć našim lekarima i medicinskim radnicima koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od virusa, upućena je višemilionska pomoć u svrhu nabavka neophodne zaštitne opreme. Najugroženijim kategorijama stanovništva pripremljeno je i uručeno više hiljada paketa pomoći, jer u brobi protiv opake bolesti za nas ne postoje granice na Balkanu. 

U okviru akcije koja traje već nekoliko sedmica, u Republici Srbiji volonteri Meridiana obišli su veliki broj gradova i opština, kako bi pakete pomoći sa najneophodnijim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu direktno na kućnu adresu dopremili najugroženijima. Obišli smo više opština u Beogradu kao i gradove Novi Sad, Negotin, Čačak, Novi Pazar, Kraljevo, ali i brojne opštine i naselja Moravičkog, Raškog i Borskog okruga.

Kompanija je do sada podržala Institut za majku i dete (obezbeđene infuzione pumpe za bebe), Dečiju bolnicu za plućne bolesti, Kliničko – bolnički centar “Dragiša Mišović”, Nišku bolnicu, Društvo za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i druge socijalno – zdravstvene ustanove, organizacije i ugrožene društvene grupe širom Srbije.

U Crnoj Gori, više desetina naših volontera zajedno sa Crvenim krstom stigli su, između ostalih, u Podgoricu, Berane, Nikšić, Budvu, Bijelo Polje i uručili pakete pomoći najugroženijima.

Meridian
Foto: Promo

I u Banja Luci i drugim gradovima Republike Srpske pomogli smo velikom broju penzionera i drugih kategorija stanovništva najviše pogođenih pandemijom. Tom prilikom, naši zaposleni su se kao dobrovoljci među prvima javili i na licu mesta dostavljali neophodne namirnice i opremu, a uključili su se i šire lokalne akcije pomoći.

U prethodnom periodu, i pre izbijanja velike zdravstvene krize, Meridian je donirao veliki broj košarkaških terena za decu, pružio podršku kampanjama protiv nasilja i projektima sigurnih kuća, a pomogao je ustanove socijalne i zdravstvene zaštite.

Ovo je samo deo naših planiranih akcija pomoći lokalnim zajednicama u svim zemljama Balkana, gde god da poslujemo. S ponosom ističemo da ćemo sa još većom odlučnošću i brojnošću naših volontera biti prisutni uvek i na svakom mestu gde je naša pomoć i podrška najpotrebnija.

Suština društvene odgovornosti je briga o svakom čoveku i deljenje poslovnog uspeha u korist dobrobiti, bezbednosti i zdravlja onima koji su najugroženiji. 

Meridian - uvek uz svoj narod kada je najpotrebnije.

Meridian
Foto: Promo

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd