fbpx
Skip to main content
park

BEZ PANIKE! Nakon priče da stranci fotografišu decu po parkovima, MUP izašao na teren i OTKRIO o čemu se radi

Foto: Srbija Danas
Sve je provereno

Među beogradskim roditeljima poslednjih dana zavladala je prava panika zbog, kako navode istetoviranih stranaca i potencijalnih otmičara, za koje misle da vrebaju njihovu maloletnu decu iz automobila „audiQ7“ i „seat leon“. Tragom ljudske brige krenuo je i MUP, pa iako nisu imali zvaničnu prijavu, pripadnici policije odmah su proverili vlasnike ovih automobila i utvrdili da se radi o stranim državljanima, koji snimaju spot u srpskoj prestonici.

Dete koje nestaje bez traga i glasa najveći je strah svakog roditelja, pa je samim tim opravdan njihov strah kada je društvenim mrežama počela da se širi poruka u kojoj piše da kidnaperi, stranci, čim primete da se roditelji, bake i deke samo na tren udalje od dece, kreću u akciju. Oni najpre, mališane pitaju za ime, a zatim ih fotografišu, dok tinejdžere slikaju oprezno, s udaljenosti da bi se zatim izgubili u nepoznatom pravcu.

senka pedofila koji vreba u dečijem parku
Foto: Profimedia/ilustracija

- U poslednjih 20 dana grupa od pet stranaca s profi aparatima slika naše najmlađe po parkovima i na igralištima na Novom Beogradu, pikiraju decu i tinejdžere uglavnom od 5 do 18 godina, navodi se u poruci.

- Nakon fotografisanja dece, oni odlaze u nepozantom pravcu. Ima ih petoro, izgledaju opasno i imaju tetovaže. Plavi, visok muškarac sa jarećom bradicom i jedna crnka navodno su više puta viđeni u blokovima. Pre dva dana su se nakon slikanja dece odvezli u crnom “audiju“. Još jedan muškarac i dve žene, odvezli su se u autu „seat leon“ sive boje - piše u poruci.

S druge strane, u Minstarstvu unutrašnjih poslova tvrde da iako nisu imali prijavljen slučaj da nepoznate osobe u parkovima u novobeogradskom bloku 62 slikaju decu uzrasta od 5 do 18 godin, kako je objavljeno na društvenim mrežama, odmah su izašli na teren da provere navode.

Kako je sopšteno, ustanovljeno je da se radi o stranim državljanima koji su uredno prijavili boravak u Srbiji, a koji trenutno borave u Beogradu , gde snimaju muzički spot. Oni se negirali su bilo kakvo snimanje dece.

Podsetimo, 13.marta 2015. godine troje francuskih državljana otelo je u Ulici Braće Jerković tada trogodišnju Mašu iz ruku njene majke. Posle otmice, usledila je policijska potera za njima a sustignuti su na naplatnoj rampi kod Šimanovaca i uhapšeni.  

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd