Utorak 19. mar 2024.
sneg

PAŽLJIVO AKO KREĆETE NA PUT! Magla, SNEG i KIŠA zadaju probleme: OVI PUTNI PRAVCI SU NAJKRITIČNIJI! (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Snežne padavine otežavaju saobraćaj na putevima širom zemlje

Autoput Beograd-Niš, kroz Pomoravlje, čist je, iako sneg s manjim intenzitetom i pomešan s kišom pada više od 12 sati, ali je saobraćaj otežan zbog vode na kolovozu, mestimično ima magle, a i dan je tmuran, što utiče na vidljivost, rekli su u Odeljenju Saobraćajne policije Policijske uprave u Jagodini.

Otkriven je razlog zbog koga svi srpski grobovi izgledaju identično: Razlog nije baš "verski" opravdan

Iz tih razloga policija savetuje opreznu vožnju, prilagođenu uslovima puta i podseća da je ne nekim delovima autoputa režim zimske vožnje i da je brzina ograničena na 60 kilometara. U Pomoravlju pada vlažan sneg, ima ga oko dva centimetra, topi se i ne zadržava na kolovozu ni na regionalnim putevima, a putari su mostove posuli solju. Puno je vode na ulicama.

Avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu odvija se po planiranom redu letenja, izjavio je danas Raša Ristivojević, izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla".

sneg
Foto: Srbija Danas

- Građani mogu da budu sigurni, sve je potpuno bezbedno i naše službe rade 24 sata, neprekidno se čisti sneg sa piste i staza za poletanje i sletanje. Ovo je za nas uobičajena situacija u ovo doba godine i što se tiče bezbednosti i putnika, sve je na najvišem nivou - rekao je Ristivojević.

Železnički saobraćaj na teritoriji čitave Srbije funkcioniše bez prekida, i pored velikih snežnih padavina, saopštile su "Infrastrukture Železnice Srbije".

Plovidba Dunavom, Savom i Tisom odvija se bez problema i pored snega koji u Srbiji pada 24 sata i nema nikakvih najava obustava plovidbe i vodostaj na plovnim rekama kroz Srbiju očekivan je za ovo doba godine, a sneg ni na koji način ne utiče na režim rečnog saobraćaja.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd