Skip to main content
Aleksandar Vučić

Proslava Dana policije - VUČIĆ: Čestitam vam! Vi omogućavate ono bez čega ne bismo postojali (VIDEO/FOTO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Centralna manifestacija povodom Dana MUP-a i Dana policije održava se ispred Doma Narodne skupštine Srbije

Svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske kroz Knez Mihailovu ulicu, danas je počelo obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

13.11 - Završena centralna manifestacija Dana proslave policije Republike Srbije.

13.09 - Najveći ponos proslave Dana policije jesu vozila srpske proizvodnje Lazar i Miloš. Oni su, ujedno, privukli i najviše pažnje i izazvali najveće oduševljenje građana. 

 12.49 - Defilei pešačkih ešalona kriminalištičke i saobraćajne policije, sektora za vanredne situacije, konjanika, kao i defile vodiča sa službenim psima, nakon čega je usledio ešalon policijskih vozila. Prvi po redu je ešalon sa motorima, zatim ešalon saobraćajne policije, jedinice za obezbeđenja, uprave policije, ekipa za hitne intervencije, zatim ešalon uprave granične policije...

12.47 - Pokazna jedinica za obezbeđenje MUP-a Srbije: Napadač je izbacio eksloziju napravu, a rukovodilac  policije je izdao naredbu za evakuaciju. Brzom akcijom, napadač je uhvaćen i odvezen policijskim automobilom.

Veliko interesovanje građana za opremu i oružje POLICIJE (FOTO)

12.36 - Pripadnici srpske žandarmerije izveli su jednu od najtežnih vežbi ezgercir, koju su odradili perfektno, a nakon odlično odrađene vežne nastupio je policijski orkestar iz Poljske.

12.30 - Nakon istorijskog osvrta na policiju, dečji hor Mari Mari otpevao je pesmu posvećenu devojkama i momcima u plavom pod nazivom "192", a zatim je nastupio policijski orkestar iz Mađarske.

12.18 - Obraćanje predsednika Vučića

- Divim se vašim porodicama koje vas čekaju i iščekuju, koji jedini razumeju težinu vašeg posla. Vi omogućavate sve ono bez čega ne bismo mogli da postojimo. Znam da je još jedan ružan deo vašeg posla taj što se vaša uloga ne primećuje dovoljno -  rekao je predsednik.

Dan MUP-a
Dan MUP-a
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Način na koji nas štitite je više nego impresivan i zato vam na tome čestitam. Na kraju vam obećavam ne samo da dobijete priznanje koje zaslužujete, već da ćemo se svim srcem boriti da dobijete sve što zaslužujete, bolje uniforme, bolje oruđe, modernizaciju, veće plate.. Svako od nas kada vidi policajca na ulici treba da zna koliko je težak njegov posao i da budemo zahvalni za spokoj i slobodu koju imamo jer on je spreman da svoj život da za našu slobodu i spokoj. Zato vam čestitam ovaj dan i zato živela Srbije! - poručio je predsednik, nakon čega su mu pripadnici policije odgovorili "Živela!"

Više o ovoj vesti možete čitati klikom OVDE.

12.13 - Uručenje nagrada zaslužnim policajcima

Predsednik Vučić uručio je Radoslav Lazović zlatnu medalju za hrabrost, Slobodanu Milenkoviću zlatnu medalja za zasluge, Darku Lukovića zlatnu medalju za posvećenost.

12.08 - Javnosti se obratio ministar policije Nebojša Stefanović:

- Poštovani predsedniče Republike Srbije, predsedniče Republike Srpske, prijatelji, danas je ovde puno naših građana sa decom i to je i bio cilj da naša deca u svakom trenutku u policajcu vide svog zaštitnika kome mogu da se obrate. Do sada je održana preko 45.000 časova u cilju približavanja policije deci. Zahvaljujući predanom radu policajaca, u blizini naših škola nema stradale dece. Građani Srbije jasno vide našu poslećenost u očuvanju bezbednosti i sigurnosti, vide mladoost. Ponosan sam na sve devojke i momke u plavoj uniformi, ponosan sam na rad i privrženost poslu. Zbeležen je najmanji broj krivičnih dela u poslednjih 10 godina i najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina - rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Želim da kažem veliko hvala predsedniku Vučiću na podršci koju policija ima. 

Takođe, on kaže da je prema poslednjim podacima zabeležen najmanji broj poginulih u saobraćaju od kako se vode statistički podaci.

- Danas ćete moći da vidite nove uniforme, novu tehniku i opremu, a sledeće godine očekujemo i nove helikoptere - kaže Stefanović.

Parada iz vazduha
Foto: Printscreen/Naxi kamere

12.00 - Na manifestaciju Dana policije ispred Skupštine Srbije stigao je predsednik Republike u društvu ministra policije Nebojše Stefanovića.

Šef države je pozdravio pripadnike policije:

- Pripadnici Ministarstva Unutrašnji poslova Republike Srbije zdravo!  - uzviknuo je srpski predsednik, nakon čega je odsvirana himna naše zemlje.

10.55 -  Svečanost obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave Ministarstva - Svete Trojice tradicionalno je danas započeta sečenjem slavskog kolača u kabinetu ministra policije i polaganjem venaca na spomen ploču prvom ministru srpske policije Jakovu Nenadoviću.

Direktor policije Vladimir Rebić položio je venac na spomen obeležje Čukur česma, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu, saopštio je MUP.

10.30 - Defile i nastup orkestara izazvali su veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, a najmlađima su konji bili posebna atrakcija.

Centralna manifestacija povodom Dana MUP-a i Dana policije, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić biće održana u podne ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da će ispred Skupštine u defileu učestvovati 1.200 policijskih službenika i oko 200 vozila različite namene koji će pokazati ono sa čime raspolažemo.

Pomoćnik komandanta Žandarmerije Dragan Vasiljević rekao je da će ispred Skupštine Srbije biti predstavljene sve organizacione jedinice MUP-a, kroz pešadijske ešalone, ešalone vozila, kao i ešalone borbenih vozila i tehnike.

Pre toga, pripadnici MUP-a će u Pionirskom parku na taktičko tehničkom zboru prikazati svoje veštine i opremu, a program će biti prilagođen najmlađima, koji će moći da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i upoznaju se sa radom policije.

Proslava Dana MUP-a i Dana policije završiće se večeras na Kalemegdanskoj promenadi koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača.

Zbog proslave, od sinoć do danas u 15 sati zatvoren je veliki deo centra Beograda.

Saobraćaj je obustavljen na Trgu Nikole Pašića, u Dečanskoj od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, Bulevaru kralja Aleksandra, od Kneza Miloša do Beogradske (u oba smera) i od Ruzveltove do Beogradske (samo desna kolovozna traka).

Zatvorene su i Beogradska, od Ilije Garašanina do Bulevara kralja Aleksandra, Kneza Miloša, na delu od Takovske do Nemanjine (u oba smera), Takovska, od Ulice 27. marta do Kneza Miloša (u oba smera) i Kralja Milana, na delu od Terazija do Trga Slavija (u oba smera).

mapa
Foto: Google maps

Zbog tih izmena, promene je pretrpeo i javni gradski prevoz, pa do 15 sati 45 tramvajskih, trolejbuskih i autobuskih, dnevnih i noćnih, linija voze ili su noćas vozile izmenjenim trasama.

Alternativne saobraćajnice su Brankov most, koji je otvoren, ali se do njega stiže iz Terazijskog tunela samo iz pravca Trga republike.

Centru može da se priđe i sa njegove donje strane, ili pored Železničke stanice, Karađorđevom, pored Luke Beograd, Kalemegdana do Dorćola, ili autoputem preko Autokomande ili Južnim bulevarom do Vračara, a zatim pored Vukovog spomenika, Ruzveltovom do željenog odredišta.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće obeležen i u drugim gradovima Srbije prigodnim manifestacijama i aktivnostima.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Dragana's picture

Dragana

Sve je odlično organizovano.

0 | 1

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd