fbpx
Skip to main content
promo

Potpisan Memorandum o saradnji u okviru projekta ''Osnaživanje mladih preduzetnika iz oblasti poljoprivrede''

FOTO: Promo
Memorandum su potpisali Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika ''Sonja Marinković“, Uroš Delić, predstavnik fondacije ''Ana i Vlade Divac“ i Bane Spasović, gradonačelnik Grada Požarevca.

Projekat ima za cilj da ohrabri i osnaži buduće mlade poljoprivrednike i prilika je učenicima da konkurišu sa svojim idejama, da naprave biznis plan, osvoje potreban broj bodova za dobijanje namenskih sredstava, koja su opredeljena od strane fondacije ''Ana i Vlade Divac'' i grada Požarevca.

U 2018. IZUMRLO 38.138 SRBA!

U 2018. IZUMRLO 38.138 SRBA!

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom istakao da lokalna samouprava svake godine izdvoji oko 100 miliona dinara za unapređenje obrazovanja i uslova školovanja sa jedne strane dok sa druge strane izdvaja značajna sredstva, preko Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima. Programi poput ovog obećavaju razvoj poljoprivrede na zdravim osnovama, odnosno podmlađivanje kadrova koji će se njome baviti, rekao je Spasović i dodao je da je  projekat ''Osnaživanje mladih preduzetnika iz oblasti poljoprivrede'' sjajan primer jedne takve istrajnosti ove fondacije i njenih osnivača i zato je grad Požarevac snažno i otvorenog srca stao iza njega.

promo
FOTO: Promo

I istakao je još da će pomoć današnjim srednjoškolcima, a sutrašnjim mladim nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, biti itekako značajna i dobrodošla.

- Cilj ovog projekat je kada završite školu, sredstva koja dobijete kao mašinne, uređaje prema vašim biznis planovima koji napravite, da osnažite vaše domaćinstvo i da proširite proizvodnju. Škola učestvuje u mnogim projektima, ali je ova po meni jedan od najboljih projekata, jer je namenjen učenicima - rekao Vidoje Vukašinović direktor škole.

promo
FOTO: Promo
Neverovatna priča: Beograđanin u Nemačkoj pustio detetu crtani, a onda morao da plati, a evo i koliko

Neverovatna priča: Beograđanin u Nemačkoj pustio detetu crtani, a onda morao da plati, a evo i koliko

Uroš Delić iz Fondacije Ana i Vlade Divac je rekao da će budžet koji je obezbeđen biti isključivo upotrebljen kako bi se nabavila roba i sredstva za rad učenicima i da Fondacija pomaže po principu da se učenicima ne daje novac, već se kupuju sredstva koja su im potrebna, kako bi mogli da zapošnu sopstvene poslove i realizuju svoje projekte i ideje.

Rok za prijave je 5. april, nakon čega će komisija odabrati najbolje učenike koji će dobiti donacije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19