fbpx
Skip to main content
Amerikanac. Žuta kuća

VREME JE DA SVET ČUJE KAKO JE JOHAN DOBIO NOVO SRCE: Amerikanac snima film o "Žutoj kući"! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Novo jutro
Njemu je važno da ispriča priču koja je teška, ali važna

Američki glumac, producent i scenarista, Pol Kampf je otkrio detalje u vezi sa filmom o "Žutoj kući" koji će biti sniman po motivima knjige Veselina Dželatovića "Srpsko srce Johanovo". 

- Mislim da je pravo vreme i trenutak da ta priča bude objavljena – rekao je Kamp i dodao da je njemu kao strancu koji dolazi iz Amerike važno da prepozna da je on publika koja treba da bude informisana o tome šta se događalo.

Kako je dodao, njemu je važno da ispriča priču koja je teška, ali važna.

DETALJNO OBJAŠNJENJE: Da li HRANITELJI imaju pravo na penziju i kako da upišu staž?

DETALJNO OBJAŠNJENJE: Da li HRANITELJI imaju pravo na penziju i kako da upišu staž?

Ušao u svetske udžbenike o VOJNOJ VEŠTINI: EVO ko je Ahmed iz Leskovca, koji je TRUBOM prevario Turke!

Ušao u svetske udžbenike o VOJNOJ VEŠTINI: EVO ko je Ahmed iz Leskovca, koji je TRUBOM prevario Turke!

HEROJSKA ODBRANA SRBIJE! NATO "Strela" na Paštriku promašila cilj, a srpski vojnici ušli u LEGENDU!

HEROJSKA ODBRANA SRBIJE! NATO "Strela" na Paštriku promašila cilj, a srpski vojnici ušli u LEGENDU!

- Moj fokus su društvene teme koje treba da izazovu promene. Film ćemo snimiti sami nezavisno i onda ćemo prići širem auditorijumu. Knjiga je zasnovana na istinitim događajima i životu, a fokus filma biće veće teme kao što su opraštanje i ljubav - rekao je Kampf.

Trgovina ljudskim organima na Kosovu i Metohiji ili Dosije "Žuta kuća" je naziv koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine.

Prva je tvrdnje o trgovini ljudskim organima iznela u javnost bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte, u svojoj knjizi "Lov: Ja i ratni zločinci", koju je objavila po odlasku sa dužnosti.

U svojoj knjizi, Karla del Ponte je iznela podatke da je 1999. godine saznala od novinara da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi, koji su zatim slani u Italiju, odakle su distribuisani u klinike širom Evrope. U knjizi ona spominje naselje Burel u Albaniji, gde su žrtvama vađeni organi u kući koju ona u knjizi naziva žuta kuća. Četiri svedoka su direktno učestvovala u transportu najmanje 90 etničkih Srba i drugih u ilegalne zatvore u centralnoj i severnoj Albaniji. Trojica od njih su isporučivali zarobljenike u kuću-kliniku južno od Burela. Dva svedoka tvrde da su učestvovala u transportu delova tela i organa na aerodrom ''Rinas'' u blizini Tirane. 

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Dragan's picture

Dragan

Samo da vas ispravim, mada nisam takva osoba koja to čini. Pojam DOBITI kao PRISVOJITI su iz pravnog ugla dve različite stvari, tako da taj čovek nije dobio (jer ne postoji nikakav pravni ugovor) već prisvojio srce od strane šiptarske razularene bande

5 | 0

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
3 Beograd