fbpx
Skip to main content
vremenska prognoza u Srbiji

PAR DANA SUNČANO I TOPLO, PAR DANA HLADNO I KIŠOVITO: Poznati srpski meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje (FOTO)

Foto: Profimedia
Početkom naredne nedelje uglavnom suvo i svežije uz dnevne maksimume od 15 do 22 stepena.

Od četvrtka će preko regiona strujati sve topliji vazduh sa juga te će uslediti jače otopljenje. Maksimumi danas do 29 stepena, a zatim uglavnom preko 25, a u nedelju na istoku regiona ponegde i oko 30 stepeni.

VAKCINA JEDINO SREDSTVO PROTIV KORONE: Dr Kapulica detaljnije o slučaju preminule porodilje iz Zaječara

VAKCINA JEDINO SREDSTVO PROTIV KORONE: Dr Kapulica detaljnije o slučaju preminule porodilje iz Zaječara

"PAŽLJIVO SA ISPOSNIČKE NA GURMANSKU HRANU" Dr Pantić iz Hitne pomoći apeluje na građane - posledice mogu biti kobne

"PAŽLJIVO SA ISPOSNIČKE NA GURMANSKU HRANU" Dr Pantić iz Hitne pomoći apeluje na građane - posledice mogu biti kobne

ZAŠTO SE NA VELIKI PETAK FARBAJU JAJA? Šta zapravo znači ova uskršnja tradicija?

ZAŠTO SE NA VELIKI PETAK FARBAJU JAJA? Šta zapravo znači ova uskršnja tradicija?

Duvaće južni vetar, koji će se samo u petak na kratko okrenuti na severozapadni smer.

Atmosfera neće biti sasvim stabilna i povremeno će biti uslova za grmljavinske pljuskove, ali oni ne bi trebalo da budu posebno česti i preovlađivalo bi sunčano i suvo vreme.

Nešto veća verovatnoća za pojavu pljuskova bi bila u nedelju pre podne na zapadu, jugozapadu i severozapadu regiona, a kasnije u noći ka ponedeljku pljuskova bi češće moglo biti i nad ostalim delom regiona.

Češća pojava nestabilnsti bi bila vezana za uticaj hladnog fronta ciklona koji se kreće severozapadno od nas i čiji će hladan front samo svojom periferijom uticati na vreme.

Ipak u nedelju na severozapadu već malo svežije, a u ponedeljak nad celim regionom osetno svežije, posebno na krajnjem zapadu i severozapadau gde bi se maksimumi kretali oko 12 stepeni.

- Za sada deluje da je potencijal za neke obilnije pljuskove i jako grmljavinsko nevreme znatno veći na kranjem zapadu, jugozapadu i severozapadu Hrvatske i možda na krajnjem severozapaduVojvodine, dok bi on svakako najviši bio nad Slovenijom. Iznad ostalih predela bi nestabilnosti bilo zantno manje i vrlo lako bi se moglo destiti da veliki deo istočne polovine regiona osim pojačanog severozapadnog vetra i osveženja i ne dobije pljuskove - objašnjava Čubrilo.

Početkom naredne nedelje uglavnom suvo i svežije uz dnevne maksimume od 15 do 22 stepena. Preovlađivaće sunčano, ali uz povremenu povećanu oblačnost, posebno na severozapadu regiona može biti i pljsukova.

Oko 07. maja se računa na jačanje anticiklona nad našim delom Evrope dok bi zapadnu i jugozapadnu Evropu zahvatilo pogoršanje sa pljuskovima.

U ovakvim uslovima bi ka nama moglo doći do pokretanja veće količine toplog vazduha iz severne Afrike te bi posle ovih hladnih nedelja taj period mogao doneti prave letnje vrućine i maksimume oko ili malo preko 30 stepeni Celzijusa.

Što se narednih dana tiče sledi osetno otopljenje i deluije da se za ovo proleće "opraštamo" od tople odeće i obuće. Osveženje početkom naredne nedelje.

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd