Skip to main content
JKP “Komunalne službe” Požarevac

Predstavljen novi vozni park JKP “Komunalne službe” Požarevac, uloženo 142 miliona dinara

Foto: JKP “Komunalne službe” Požarevac
Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je grad izdvojio 18 miliona dinara za čišćenje deponija i da je gradska komisija evidentirala 25 velikih divljih deponija i par desetina manjih

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je garažu JKP “Komunalne službe“ gde je predstavljen novi vozinipark ovog komunalnog preduzeća - smećari, cisterne, čistilice (za lišće, i sneg).

Spasović je ovom prilikom rekao da je Grad Požarevac u ovoj godini  izdvojio 142 miliona dinara za obnovu osnovnih sredstava ovog komunalnog preduzeća,kao i da se očekuje da ove godine bude izabran  izvođača za radove za izgradnju reciklažnog centra i transfer stanice kod već postojeće sanitarne deponije.

- Započeto je čišćenje divljih deponija, kojih ima preko 40. Grad Požarevac rezervisao je još preko 30 miliona dinara za nastavak obnove osnovnih sredstava koje koristi ovo komunalno preduzeće -  zaključio je gradonačelnik.

JKP “Komunalne službe” Požarevac

Slobodan Jović direktor JKP “Komunalne službe” je istakao da grad nikada nije ulagao ovolika sredstva u komunalno, i dodao je da se uskoro očekuje da stigne još jedan smećar, kao i auto-podizač. Dok će individulani sektor biti pokrenut sa 11.000 kanti za smeće za šta je izdvojeno 27,5 miliona dinara.

Nakon posete Komunalnim službama gradonačelnik sa saradnicima je obišao i čišćenje divlje deponije na teritoriji MZ Dubravica.

Po rečima Slobodana Jovića, direktora JKP “Komunalne službe” Požarevac, u Dubravici se nalazi najveća divlja deponija, a divlje deponije u Živici i u ulici Lipa u Požarevcu već su sanirane. Jović je dodao da je ovo prva faza sanacije deponija, a da će preostala sredstva od ove godine biti preneta u narednu, tako da će se čitav ovaj proces nastaviti i u 2019. godini.

JKP “Komunalne službe” Požarevac
Foto: JKP “Komunalne službe” Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je grad izdvojio 18 miliona dinara za čišćenje deponija i da je gradska komisija evidentirala 25 velikih divljih deponija i par desetina manjih.” Na deponijama posle čišćenja biće postavljeni kontejneri za bacanje otpada. Deponije će biti i periodično cišćene sve do sistemskog rešavanja ovog problema, što bi trebalo da bude do 2020. godine, rekao je Spasović”.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd