fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

PREMIJERKA OTKRILA DA LI ĆE BITI ZABRANE KRETANJA: U utorak kreću nove stroge mere, a policijski čas?

Foto: SD/ilustracija
Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je danas da vlada trenutno ni ne razmišlja o zabrani kretanja, što bi, inače, bila sledeća mera u borbi protiv korona virusa.

- Ukoliko bude najneophodnije, mi ćemo ići sa tom merom, ali u ovom trenutku ni ne razmišljamo o tome. Znamo da je to sledeća mera, ali sva predviđanja su da će sada usvojene mere dati rezltate i da će broj novozaraženih početi da opada - objasnila je Brnabić nakon sednice Vlade.

PROFESOR TIODOROVIĆ O MOGUĆIM NOVIM MERAMA: Čeka nas NOVI SKOK! Sve će zavisiti od ponašanja stanovništva

PROFESOR TIODOROVIĆ O MOGUĆIM NOVIM MERAMA: Čeka nas NOVI SKOK! Sve će zavisiti od ponašanja stanovništva

POJAČANA KONTROLA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I JAVNOG PREVOZA: Onaj ko krši mere čini krivično delo

POJAČANA KONTROLA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I JAVNOG PREVOZA: Onaj ko krši mere čini krivično delo

NA STOLU SU NOVE MERE! Posle 21 čas zatvaraju se kafići, restorani, klubovi, prodavnice?

NA STOLU SU NOVE MERE! Posle 21 čas zatvaraju se kafići, restorani, klubovi, prodavnice?

Prenela je da je, zajedno sa ministrom zdravlja i policije, jutros imala sastanak sa predsednikom Srbije, na kojem je procenjena situacija vezano za broj zaraženih, stanje u bolnicama, sprovođenje trenutnih mera, gde se sprovodi, a gde su potrebne dodatne kontrole.

- Sa predsednikom sam analizirala ekonomsko stanje i situaciju u privredi, kao i kako dodatne mere mogu uticati na privredu. Složni smo oko toga da idemo sada sa ovim korakom i da vidimo kakve će rezultate dati nova mera - rekla je ona.

Premijerka Brnabić je istakla da Srbija u ovom trenutku jednu od najmanjih stopa smrtnosti od korone u svetu.

- Stopa smrtnosti je 1,3 odsto, za ovu brojku je zaslužna celokupna medicinska struka. U zelenoj smo zoni, smrtnost je 1,3 odsto u ovom trenutku, u regionu i Evropi samo par zemalja je ispod nas. Važna vest je i da Srbija i dalje ima slobodne krevete u bolnicama, a to nije slučaj u mnogim zemljama. Mi smo daleko od scenarija da šaljemo dalje naše građane na lečenje, u drugu zemlju, kao što rade neke zemlje. Imamo sve što nam je potrebo da zbrinemo naše pacijente - dodaje premijerka Brnabić i dodaje da se oko pet do 12 sati čeka na rezultat testa.

Govoreći o situaciji u školama, Brnabić je istakala da je ona lično za to da škole nastave sa radom, jer su deca tamo najbezbednija.

- Apsolutno se zalažem da deca idu u školu, tamo im je mesto i tamo su najbezbednija i to podaci pokazuju. Mi imamo 39 zaraženih zaraženih u osnovnim školama, a u srednjim 52 učenika. U školama je situacija bezbedna. Apelujem na svest građana i molim vas za disciplinu u poštovanju svih preporučenih mera. Počeće potpuna implementacija zakona u sprečavanju širenja zaraznih bolesti, a sa kažnjavanjem se već krenulo i to je dovoljno za borbu protiv kovida - rekla je predsednica Vlade.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd