fbpx
Skip to main content
Princ Mihailo i iguman Metodije u Hilandaru

Princ Mihailo: Na Hilandaru sam se molio za naš narod na raspetom Kosovu i Metohiji! (FOTO)

Foto: TV Hram
Prva poseta Princa Mihaila Svetoj Gori

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Mihailo Karađorđević posetio je Svetu Goru i Manastir Hilandar. Ovo je bila prva poseta Princa Mihaila Svetoj Gori.

Na početku obilaska Svete Gore, Princ Mihailo posetio je Kareju i Manastir Vatoped, u kome je i prenoćio. U Svetoj carskoj srpskoj lavri Hilandaru, Princa Mihaila dočekao je iguman manastira, Visokoprepodobni arhimandrit Metodije u pratnji manastirske bratije, saopštila je Televizija "Hram".

Prečeste KIŠE i TROPSKE VRUĆINE donose ZLO SRBIJI: Svima nam preti OVA OPASNOST

Princ Mihailo i iguman Metodije
Princ Mihailo i iguman Metodije
Foto: TV Hram

Za vreme boravka u manastiru Princ Mihailo je posetio: Skit Svete Trojice, Pirg kralja Milutina, Stari manastir (Crkva Svetog Vasilija, Hrusija) i vinariju u okviru novog vinograda manastira Hilandara.

Čepurin diže zastavu Sabora u Guči, Popović domaćin

Princ Mihailo i iguman Metodije
Princ Mihailo i iguman Metodije
Foto: TV Hram

- Veoma sam srećan i blagodaran Bogu i Majci Božijoj koji su me udostojili da posetim našu Svetu Carsku Lavru Manastir Hilandar. Hilandarska riznica najveće je blago srpskog naroda. To duhovno i umetničko blago ne može se proceniti i na svima nama je da pružimo svoj doprinos da ga sačuvamo za svoje potomke i za sva buduća pokolenja. Iguman Metodije je sa svojim bratstvom divan primer kako se služi Bogu i svetosavlju. Pomolio sam se pred ikonom Majke Božije da štiti i čuva naš narod u Otadžbini i rasejanju, a posebno naš narod na mnogostradalnom i raspetom Kosovu i Metohiji i obećao sam da ću uskoro ponovo posetiti Svetu Goru - rekao je Princ Mihailo a prenela Televizija "Hram".

Princ Mihailo u Hilandaru
Princ Mihailo u Hilandaru
Foto: TV Hram

Izdato UPOZORENJE na OBILNE padavine: Na snazi METEOALARMI u većini Srbije!

Pre Princa Mihaila, od Karađorđevića su manastir Hilandar na Svetoj Gori posetili Kralj Petar I, Kraljević Tomislav i Prestolonaslednik Aleksandar II.

Princ Mihailo i kraljević Tomislav u Hilandaru
Princ Mihailo i kraljević Tomislav u Hilandaru
Foto: TV Hram

Droga na ulicama opasnija i smrtonosnija! Lončar UPOZORAVA: Dovoljna jedna ili dve doze da se izgubi život!

Kraljević Tomislav, otac Princa Mihaila, mnogo je učinio za očuvanje i obnovu Hilandara. Kao drugi Karađorđević koji je boravio u Hilandaru, Kraljević Tomislav je 23. septembra 1964. posetio Hilandar, a onda i 9. juna 1973. po drugi i 31. maja do 1. juna 1994. po treći put.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
20 Beograd