fbpx
Skip to main content
Princ Mihailo i iguman Metodije u Hilandaru

Princ Mihailo: Na Hilandaru sam se molio za naš narod na raspetom Kosovu i Metohiji! (FOTO)

Foto: TV Hram
Prva poseta Princa Mihaila Svetoj Gori

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Mihailo Karađorđević posetio je Svetu Goru i Manastir Hilandar. Ovo je bila prva poseta Princa Mihaila Svetoj Gori.

Na početku obilaska Svete Gore, Princ Mihailo posetio je Kareju i Manastir Vatoped, u kome je i prenoćio. U Svetoj carskoj srpskoj lavri Hilandaru, Princa Mihaila dočekao je iguman manastira, Visokoprepodobni arhimandrit Metodije u pratnji manastirske bratije, saopštila je Televizija "Hram".

Prečeste KIŠE i TROPSKE VRUĆINE donose ZLO SRBIJI: Svima nam preti OVA OPASNOST

Princ Mihailo i iguman Metodije
Princ Mihailo i iguman Metodije
Foto: TV Hram

Za vreme boravka u manastiru Princ Mihailo je posetio: Skit Svete Trojice, Pirg kralja Milutina, Stari manastir (Crkva Svetog Vasilija, Hrusija) i vinariju u okviru novog vinograda manastira Hilandara.

Čepurin diže zastavu Sabora u Guči, Popović domaćin

Princ Mihailo i iguman Metodije
Princ Mihailo i iguman Metodije
Foto: TV Hram

- Veoma sam srećan i blagodaran Bogu i Majci Božijoj koji su me udostojili da posetim našu Svetu Carsku Lavru Manastir Hilandar. Hilandarska riznica najveće je blago srpskog naroda. To duhovno i umetničko blago ne može se proceniti i na svima nama je da pružimo svoj doprinos da ga sačuvamo za svoje potomke i za sva buduća pokolenja. Iguman Metodije je sa svojim bratstvom divan primer kako se služi Bogu i svetosavlju. Pomolio sam se pred ikonom Majke Božije da štiti i čuva naš narod u Otadžbini i rasejanju, a posebno naš narod na mnogostradalnom i raspetom Kosovu i Metohiji i obećao sam da ću uskoro ponovo posetiti Svetu Goru - rekao je Princ Mihailo a prenela Televizija "Hram".

Princ Mihailo u Hilandaru
Princ Mihailo u Hilandaru
Foto: TV Hram

Izdato UPOZORENJE na OBILNE padavine: Na snazi METEOALARMI u većini Srbije!

Pre Princa Mihaila, od Karađorđevića su manastir Hilandar na Svetoj Gori posetili Kralj Petar I, Kraljević Tomislav i Prestolonaslednik Aleksandar II.

Princ Mihailo i kraljević Tomislav u Hilandaru
Princ Mihailo i kraljević Tomislav u Hilandaru
Foto: TV Hram

Droga na ulicama opasnija i smrtonosnija! Lončar UPOZORAVA: Dovoljna jedna ili dve doze da se izgubi život!

Kraljević Tomislav, otac Princa Mihaila, mnogo je učinio za očuvanje i obnovu Hilandara. Kao drugi Karađorđević koji je boravio u Hilandaru, Kraljević Tomislav je 23. septembra 1964. posetio Hilandar, a onda i 9. juna 1973. po drugi i 31. maja do 1. juna 1994. po treći put.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd