Skip to main content
Nemanjići

Prošao Sinan, pa prešli na Mileta Kitića, a junak nove epizode "Nemanjića" - Marina iz "Mi nismo anđeli"

RTS Printscreen
Scene i razgovori prikazani u epizodi, zaista su sramotne u tolikoj meri, da više nisu ni za zbijanje šale

U večerašnjoj epizodi "Nemanjića", RTS je građanima ove zemlje prikazao Stefana Nemanjića kao Terminatora, njegovog učitelja Prosigoja kako citira pesmu Mileta Kitića i spasioce bogumile koje predvodi Marina, Nikolina devojka iz filma "Mi nismo anđeli". Scene i razgovori prikazani u epizodi, zaista su sramotne u tolikoj meri, da više nisu ni za zbijanje šale. 

Šta su RTS-u zgrešili Nemanjići?! Stefan Nemanja umire, zadnje reči kao da citira pesmu Sinana Sakića

Srbi već dva meseca misle da gledaju Nemanjiće, a zapravo gledaju odbeglu Drakčetovu ženu koja ima JEDAN ZADATAK

U jednoj od početnih scena, Stefanov učitelj Prosigoj, započinje svoju kuknjavu kojom se može opisati sva ova serija "Jao Bože, Bože, šta smo dočekali..." I zaista, šta su građani Srbije koji plaćaju pretplatu i ovaj preskupi projekat dočekali, pa nedeljom gledaju ovo maltretiranje. "Jao sudbino, sudbino..." nastavio je Prosigoj kojeg glumi Goran Sultanović. Ovim je nesumnjivo podsetio na stihove pesme Mileta Kitića "Hej sudbino".

Naredna scena je pravi šou. Stefanov sluga Adam okrivio je njegovu polusestru Rašku za raskid Stefana i Evdokije, a ona mu je vrlo modernim rečnikom odgovorila da je sam Stefan otpočeo njihovu vezu. Kako su oni samo bili kul u Srednjem veku, to su veze, raskidi, žurke...

U škripcu

Tek je razgovor Prosigoja i Adama bio interesantan. Oni kuju plan kako da potkupe Bugare da se uključe u bitku na njihovoj strani, pa sabiraju dva sokola i nekoliko jelenskih koža koje bi mogli da im ponude. I to je takva smejurija od scene, da se može dobiti transfer blama, a sve polako prelazi u tugu koliko je loše napravljeno.

Nemanjići
Nemanjići
RTS Printscreen

Adam kaže Prosigoju da potraži Bugare, jer su u gadnom škripcu. Izraz koji bi možda više odgovarao "Otpisanima", a ne nekome ko je vojevao u Srednjem veku, ali "Otpisani" su već ozbiljna serija u odnosu na ovo. 

Proseravanje

U jednom trenutku, Adam kaže Prosigoju "Umeš i ti da prosereš nešto pametno". Nema šta, pravi dijalog učenog dvorskog filozofa i viteza.

Na kraju, Adam se doseti da im ponude, omraženu mu, Rašku, pa su srednjevekovni srpski vitezovi predstavljeni kao podvodači i makroi bez imalo časti.

Orci

Grupa koja čuva ranjenog Stefana Nemanjića biva napadnuta, a Adam viče na Stefana "Ustani, ustani" na šta ovaj ustaje, pobije par vojnika i onda ranjen strelom nastavlja da spava u nekom jarku.

Nemanjići
Nemanjići
RTS Printscreen

U toku bitke, Adama ubija strelac koji liči na orka, a na RTS-u su izgleda loše pokušali da kopiraju "Gospodara prstenova" ili "Igru prestola", pa smo dobili svojevrsnu parodiju čitave naše istorije u Srednjem veku.

Mala Marina

Ranjene junake  pronalaze bogumili Bran i Tisa, a u stvari, prerušena Marina, junakinja filma "Mi nismo anđeli", koju glumi Milena Pavlović. Ona im kuva ručak u brdima, i zove svog sina Brana da jede, inače će ga gađati kamenom. 

Nemanjići
Nemanjići
RTS Printscreen

Nešto kasnije pored logorske vatre on obaveštava Rašku da mu se digao mač između nogu i viče "Hajde da pravimo decu što pre". Dijalog dostojan "Teletabisa".

Terminator i ekspresna smena godišnjih doba

Ekipa biva ponovo napadnuta, a baš kad su sve nade propale, Stefan se ponovo budi kao Terminator, ustaje sa ležaljke, proburazi mačem dvojicu neprijatelja i spašava Rašku.

Njih dvoje odlaze u Bugarsku, a na putu im se smenjuju leto i zima, pa se može reći da su otišli malo zaobilaznom stazom, preko Himalaja.

Nemanjići
Nemanjići
RTS Printscreen

Posle letnjih scena, bitaka i bega u brda, Stefan i Raška se probijaju kroz smetove u nekoj planini, na svom neizvesnom putovanju u Bugarsku.

Posle svega viđenog ostaje nam samo da ponovimo reči Prosigoja ili Mileta Kitića, svejedno, serija  je ionako obrnula igricu u sprdnji sa gledaocima koji su je platili, "Jao sudbino..." I stvarno, šta smo dočekali na RTS-u, mada je teško bilo nešto bolje i očekivati.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd