fbpx
Skip to main content
Sanja Radojević Škodrić

Radojević Škodrić sa predstavnicima Udruženja pacijenata Srbije (UPS) i Udruženja proizvođača inovativnih lekova (Inovia)

FOTO: Youtube/Printscreen/ Novo jutro
Predstavnici udruženja pohvalili su dosadašanje aktivnosti RFZO-a u obezbeđivanju najsavremenije inovativne terapije.

V. d direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof dr Sanja Radojević Škodrić sastala se sa predstavnicima Udruženja pacijenata Srbije (UPS) i Udruženja proizvođača inovativnih lekova (Inovia) sa kojima je razgovarala o dostupnosti inovativne terapije u Republici Srbiji. 

Predstavnici udruženja pohvalili su dosadašanje aktivnosti RFZO-a u obezbeđivanju najsavremenije inovativne terapije, kao i veliki iskorak koji je načinjen u Republici Srbiji u poslednje 3 godine u pogledu dostupnosti inovativne terapije za lecenje različitih najtežih i hroničnih oboljenja.  Na sastanku je istaknut i značaj redovne i otvorene komunikacije RFZO-a sa predstavnicima udruženja pacijenata i udruženja proizvođača inovativnih lekova.

Takođe, pružena je puna podrška aktivnostima koje RFZO sprovodi kako bi se pacijentima omogućila najefikasnija terapija. Prof dr Radojević Škodrić istakla je da je u postupku priprema nove Liste lekova koja će sadržati nove inovativne lekove kao i da se razmatraju prioritetni lekovi u skladu sa mišljenjima struke i finansijskim sredstvima.

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd