fbpx
Skip to main content
Sanja Radojević Škodrić

Radojević Škodrić sa predstavnicima Udruženja pacijenata Srbije (UPS) i Udruženja proizvođača inovativnih lekova (Inovia)

FOTO: Youtube/Printscreen/ Novo jutro
Predstavnici udruženja pohvalili su dosadašanje aktivnosti RFZO-a u obezbeđivanju najsavremenije inovativne terapije.

V. d direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof dr Sanja Radojević Škodrić sastala se sa predstavnicima Udruženja pacijenata Srbije (UPS) i Udruženja proizvođača inovativnih lekova (Inovia) sa kojima je razgovarala o dostupnosti inovativne terapije u Republici Srbiji. 

Predstavnici udruženja pohvalili su dosadašanje aktivnosti RFZO-a u obezbeđivanju najsavremenije inovativne terapije, kao i veliki iskorak koji je načinjen u Republici Srbiji u poslednje 3 godine u pogledu dostupnosti inovativne terapije za lecenje različitih najtežih i hroničnih oboljenja.  Na sastanku je istaknut i značaj redovne i otvorene komunikacije RFZO-a sa predstavnicima udruženja pacijenata i udruženja proizvođača inovativnih lekova.

Takođe, pružena je puna podrška aktivnostima koje RFZO sprovodi kako bi se pacijentima omogućila najefikasnija terapija. Prof dr Radojević Škodrić istakla je da je u postupku priprema nove Liste lekova koja će sadržati nove inovativne lekove kao i da se razmatraju prioritetni lekovi u skladu sa mišljenjima struke i finansijskim sredstvima.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd