Skip to main content
Palma

REŠENA MISTERIJA PALMINOG DODATKA: Pomoć dobilo preko 2.000 Jagodinaca

Tanjug/​Dušan Aničić
Novac je dobilo 2.100 osoba

U opštini Jagodina danas organizovan prijem građana, kako bi porodice sa više dece dobile novčanu pomoć pred polazak dece u školu. Kao i prethodnih 13 godina, i ovog avgusta u opštini Jagodina organizovan je prijem za građane, kako bi porodice sa više dece dobile novčanu pomoć pred polazak dece u školu. Pravo na pomoć imali su i građani koji ne rade ili su stari i bolesni. Novac je dobilo 2.100 osoba.

- Danas je pomoć dobilo desetak žena koje prema odluci Skupštine grada, kao nezaposlene trudnice i porodilje mesečno primaju po 12.000 dinara, jer im to nije jedino dete, već imaju još po dvoje do četvoro dece. Za svako dete koje pohađa školu davali smo po 3.000 dinara, bolesnicima po 2.000 dinara, što su kriterijumi koje je odredila komisija za dodelu pomoći izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma i dodao da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji organizuje prijem za građane.

Marković je rekao da je na prijemu bilo nekoliko nezaposlenih roditelja sa po troje i četvoro dece, koji su se žalili da nema posla, jer bi svi hteli da rade u državnim preduzećima.

Palma
Tanjug/​Dušan Aničić

- Već nekoliko godina država je propisala koliko zaposlenih u državnim i javnim preduzećima može da ima svaki grad zavisno od broja stanovnika. Znači, nije tačno da nema posla. U privatnim fabrikama ima radnih mesta, može da se radi i na građevini. Čak i oni koji su završili Pravni ili Ekonomski fakultet ne mogu odmah u kancelariju. Moraju prvo nešto da nauče pre toga - ocenio je Marković.

On je dodao da je prijem prilika i da nezaposlenim licima kažu koje fabrike primaju radnike, jer one iz godine u godinu povećavaju broj zaposlenih. Firma "Aunde", na primer, počela je sa 200, a danas zapošljava 600 radnika, "Andrea konfecioni" počela je sa 400, a danas ima 700 zaposlenih, grupa "Turi"  imala je 80, a sada ima gotovo 200 radnika.

- Mi maksimalno štedimo gde god možemo. Pre nekji dan sam video da su u dva grada povećane dnevnice odbornicima. Ne znam šta to oni rade. Pored toga, u Jagodinu će doći još nekoliko investitora, koji će uposliti radnike. Uskoro ćemo dobiti jednu veliku kinesku fabriku, koja će zaposliti individualne poljoprivredne proizvođače, ali još uvek ne želim da otkrivam šta će proizvoditi - rekao je Marković i dodao da će delegacija od 450 privrednika, penzionera i prosvetnih radnika ovih dana otići u Paraliju o trošku donatora.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd