fbpx
Skip to main content
Dečak

ROĐENDANSKI POKLON UMALO NIJE UBIO DETE: Cipelarnik pao na trogodišnjaka, lekari mu se borili za život!

Foto: Shutterstock
Zbog težine povreda mališan je morao da bude prebačen u Urgentni centar

Trogodišnji M. T. iz beogradskog naselja Vinča teško je povređen u sredu uveče, kada je na njega pao cipelarnik. Komad nameštaja prikleštio je dete i povredio mu glavu, a lekari Urgentnog centra su se borili za mališanov život. 

PUNA KAFANA MUZIČARA, KOGA BRIGA ZA KORONU: Rasturena neverovatna žurka u Velikom Mokrom Lugu

PUNA KAFANA MUZIČARA, KOGA BRIGA ZA KORONU: Rasturena neverovatna žurka u Velikom Mokrom Lugu

STIŽE NOVI PAKET MERA! U PONEDELJAK SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Kada će kafići početi sa normalnim radom?

STIŽE NOVI PAKET MERA! U PONEDELJAK SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Kada će kafići početi sa normalnim radom?

Danas obeležavamo dan Svetih mučenika Paramona i Filumena: Postradaše nevini kao jaganjci, naježićete se kad vidite kako

Danas obeležavamo dan Svetih mučenika Paramona i Filumena: Postradaše nevini kao jaganjci, naježićete se kad vidite kako

- Mali je tražio za rođendanski poklon cipelarnik, ne znam ni kako ni zašto ni gde je video. Ali roditelji su mu ispunili želju i dobio je za rođendan, u utorak, cipelarnik. Verovatno da bi unutra držao igračke, šta li. Ne znam da li je fabrički ili je izrađen po meri, ali nešto nije bilo u redu. Cipelarnik je imao dosta stakla i ogledala, a očigledno nije dobro napravljen i fiksiran. Kada je dečak otvorio vrata, cela skalamerija je počela da pada na njega. On je mali, slab, nije mogao da ga zadrži, a nije uspeo ni da pobegne, pa ga je cipelarnik, visok oko metar i 20 centimetara, pao na njega i prikleštio ga - kaže za medije prvi komšija iz ulice u kojoj se nesreća dogodila.

Roditelji i komšije su mališana prevezli prvo do Hitne pomoći u Vinči, gde mu je ukazana prva pomoć, a potom je zbog težine povreda dečak prebačen u Urgentni centar. Matejini roditelji imaju još jedno, mlađe dete i u petak su bili u isuviše velikom šoku da bi mogli da pričaju o ovoj nesreći. 

Papović: Obavezno jasno uputstvo

Prema rečima Gorana Papovića, predsednika Nacionalnog pokreta potrošača, prodavac je dužan da uz proizvod dostavi i jasno uputstvo.

- Propisi se moraju poštovati, to važi i za standarde i procedure vezane za bezbednost. Proizvođač nameštaja mora da obavesti kupca kratkim i jasnim uputstvom o mogućim opasnostima i načinu montiranja da bi sebe zaštitio, a kupac to uputstvo treba da ispoštuje da bi zaštitio sebe. Ukoliko je potrošač ispunio sve stavke iz uputstva, a nezgoda se dogodila, onda ima pravo da tuži proizvođača - kaže Goran Papović.

- Dete je pod stalnim lekarskim nadzorom, zadobilo je teže povrede glave i zbrinuto je na neurohirurgiji. Njegovo stanje je nešto bolje, ali je i dalje teško - rekao je sagovornik medija. 

U toku je istraga koja treba da utvrdi sve okolnosti pod kojima se nesreća dogodila, a prema prvim informacijama, komad nameštaja nije bio skroz montiran ili nije bio dobro sastavljen. Policija, ali i inspekcija, tek treba da utvrde da li postoji eventualna krivična odgovornost proizvođača i da li cipelarnik i uputstvo koje ide uz njega ispunjava sve uslove i propise. 

Nažalost, ovo nije ni prvi ni usamljeni slučaj da deca budu povređena ili čak da stradaju u svojim kućama, u kojima se, nažalost, dešava i najviše nesreća. Sličan slučaj, kada je povređena trogodišnja devojčica, desio se u vrtiću na Zvezdari 2004, kada je ormarić, kom nisu bili dobro pričvršćeni tiplovi, pao na trogodišnju devojčicu A. D. 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd