fbpx
Skip to main content
Rašić Nenad

RODITELJI I UČENICI NEGODUJU: Nakon određivanja pritvora zbog tuče - MASOVNI PROTESTI u centru Gračanice

Foto: PrintscreenYoutube/Kosovo Online
Protesti u Gračanici.


Pošto je danas popodne ogranak Osnovnog suda iz Prištine sa sedištem u Gračanici odredio meru sudskog pritvora osumnjičenima za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu koja se dogodila u ponedeljak a u kojoj je povređen sin političara Nenada Rašića, večeras su u centru Gračanice protestovali roditelji pritvorenih kao i njihovi drugovi.

DA LI SMO NA PRAGU ČETVRTOG TALASA? Briga za Krizni štab, uskoro nas očekuju NOVE MERE - poznato kada pada odluka!

DA LI SMO NA PRAGU ČETVRTOG TALASA? Briga za Krizni štab, uskoro nas očekuju NOVE MERE - poznato kada pada odluka!

HUMANOST NA DELU NIŠKIH SREDNJOŠKOLACA: Prikupljaju telefone i tablete za đake koji ih nemaju

HUMANOST NA DELU NIŠKIH SREDNJOŠKOLACA: Prikupljaju telefone i tablete za đake koji ih nemaju

UBILA JE POLA MILIONA ŽENA I DECE: Šta je Nada Šakić bila za Jasenovac, to je OVA ZLOTVORKA bila za Aušvic (VIDEO)

UBILA JE POLA MILIONA ŽENA I DECE: Šta je Nada Šakić bila za Jasenovac, to je OVA ZLOTVORKA bila za Aušvic (VIDEO)

Naime,mera sudskog pritvora određena je M. R., Č. Ž., L. K., B. Ž., D. N., M. J., D. T. u trajanju od trideset dana, zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči, međutim, neki od roditelja pritvorenih mladića tvrde da su njihovi sinovi bili samo svedoci događaja.

- Očekivao sam oslobađajuću odluku suda, međutim doneta je nakaradna odluka. Mi roditelji smo jedinstveni i borimo se protiv odluke koju je doneo sud. Ne podržavam nijedan vid nasilja, pogotovo ne u školi, ali doneti ovakvu odluku da ih osude na mesec dana kao da se radi o kriminalcima, je sramno - ističe Slaviša, otac pritvorenog Marka Ristića dok Milka Trajković, majka Dimitrija Trajkovića navodi da im je rečeno samo da će mladići biti prebačeni u pritvor u Mitrovici.

- Ništa ne znamo, ni za šta se terete, niti ko ih tuži, samo znam da je moj sin došao kao svedok da da izjavu. Nije mi jasno zašto mu je izrečena mera pritvora - revoltirana je majka pritvorenog mladića dok Bojan Živić takođe potvrđuje da je i njegov brat bio samo svedok tuče.

- Prevezao je druga do bolnice, a onda su ga pozvali da da izjavu. Nakon što se vratio kući, pozvali su ga iz policije da dođe da da izjavu u stanici. Posle dva tri sata saznajemo da je u pritvoru na 48 sati, a sada je dobio pritvor od 30 dana – kaže Živić. Posle okupljanja roditelja, večeras posle 18 časova nadomak policijske stanice okupili su se i drugovi pritvorenih mladića. U razgovoru sa novinarima učenici koji su posmatrlai tuču tvrdili su da je incident izazvao sin političara Nenada Rašića.

- Svi smo videli da je on prvi udario maloletnog I.M. koji je nakon udarca pao i krenula mu je krv iz nosa. Nakon toga je krenula masovna tuča - ispričao je jedan od mladića podsećajući da je tuča najavljena i na instagram profilu na kojem se nalaze objave sina Nenada Rašića. I dok podsećaju da su u pritvoru i četvorica mladića koja su došla sa grupom koju je predvodio Rašićev sin, drugari pritvorenih mladića opominju da on toga dana nije bio u školi jer je bio u grupi koja je pratila onlajn nastavu, što govori da je došao smišljeno.

- Ako naši drugari treba da budu kažnjeni i odgovaraju zbog ove tuče, onda na isti način treba da odgovara i Rašićev sin- opominju revoltirani mladići koji suproterstovali večerasispred policijske stanice u Gračanici a koji su kao i roditelji pritvorenih mladića, a apelovali na medije da izveštavaju realno o ovom događaju koji po njihovom zajendičkom mšljenju nema političku konotaciju.

Međutim, na jučerašnjoj konferenciji za medije, predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić je istakao da je incident političke prirode, odnosno da je njegov sin napadnut zbog njegovog političkog delovanja i neslaganja sa Srpskom listom. Istovremeno, Srpska lista je demantovala da ima ikakve veze sa incidentom, osudivši svaki vid nasilja.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd