fbpx
Skip to main content
Mika Aleksić

RODITELJI JOŠ UVEK DOVODE DECU U MIKINU ŠKOLU: Ko kontroliše rad i hoće li se "Stvar srca" zatvoriti

FOTO: YoutubePrintscreen/Studio B
Ozloglašena škola glume nije dugo kontrolisana

Bez obzira na sastanak koji se nedavno održao u Mikinoj školi glume koji je organizovala njegova supruga Biljana Mašić zajedno sa roditeljima i decom koji u ovoj ozloglašenoj školi pohađaju nastavu i pripremaju se za budućnost i dogovora da škola više neće raditi i da je taj sastanak ujedno značio i poslednji dan njihovog druženja, roditelji su i juče doveli decu u školu glume "Stvar srca" Mike Aleksića, profesora koji je uhapšen zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

BOJITE SE IGLE, A ŽELITE DA PRIMITE VAKCINU? Poznata doktorka otkriva kako da se izborite sa čestim strahom

BOJITE SE IGLE, A ŽELITE DA PRIMITE VAKCINU? Poznata doktorka otkriva kako da se izborite sa čestim strahom

ZBOG NOVIH SOJEVA ĆEMO SE VAKCINISATI SVAKE GODINE? Virusolozi otkrili do kada ćemo imati nove mutacije korona virusa

ZBOG NOVIH SOJEVA ĆEMO SE VAKCINISATI SVAKE GODINE? Virusolozi otkrili do kada ćemo imati nove mutacije korona virusa

KAKO ZNATI DA STE BEZBEDNI POSLE VAKCINE PROTIV KORONE? Dr Tiodorović otkriva gde proveravate antitela i koja je cena

KAKO ZNATI DA STE BEZBEDNI POSLE VAKCINE PROTIV KORONE? Dr Tiodorović otkriva gde proveravate antitela i koja je cena

Kako se navodi, oni su u zgradu u Knez Mihailovoj 19 došli zbog sastanka sa suprugom Aleksića, Biljanom Mašić. Ulazili su u školu sa decom, a jedna majka je pre sastanka rekla da za nju nije bilo nikakve dileme da li će dovoditi decu na časove, čini se da i pored prašine koja se diže i prijava koje su upućene kako školi, tako i Miroslavu Miki Aleksiću za seksualno zlostavljanje dece, neki roditelji nemaju dilemu da li da njihovo dete nastavi obrazovanje u ovoj ustanovi.

Roditelji su na sastanak sa Biljanom Mašić otišli zajedno sa decom, a nakon razgovora neka deca su uplakana izlazila iz zgrade. Deca su bila vidno razočarana, a jedna majka je rekla da je u grupi koju pohađa njena ćerka samo jedna devojčica odustala.

Čini se kao da roditelji, ili ne žele da veruju u ono što se dešava, ili nisu dovoljno poverljivi, kako kažu, čudno je da za sve ove godine nikad ništa nije iscurilo o nekom sličnom događaju zlostavljanja. Škola se zatvara zbog pritiska medija i cele ove situacije, navode da su deca u ovoj školi dosta napredovala, imali su dobru disciplinu, i od kad pohađaju školu glume mnogo su bolji i da nemaju nameru da ih iz iste ispisuju.

Sa druge strane advokat Denis Bećirić, koji zastupa devojke koje su prijavile profesora glume Miroslava Miku Antića za silovanje i seksualno napastvovanje, gostovao je u emisiji RTS-a, gde je podrobnije objasnio određene sudske procese, ali i to kako škola još uvek radi.

Školu glume "Stvar srca" u kojoj je Miroslav Aleksić bio predavač kada su se dogodile situacije za koje ga glumice optužuju, i dalje radi.

- Nemamo pravo da tražimo da se škola zatvori. Škola nije predmet izvršenja krivičnog dela. Lični je stav roditelja da li će decu slati tamo ili, ali mislim da sud ne bi mogao da donese takvu odluku - kaže advokat.

Mika Aleksić
Foto: Youtube/Printscreen/RTS Prikazuje

Za kraj je apelovao na sve žrtve seksualnog nasilja da istupe i prijave zločince.

- Teško je savetovati tako nešto, to je odluka lične prirode. Ovo je pravi trenutak da neko iz sebe izbaci nešto što ga muči, ako to ne uradi sada, biće mu mnogo neprijatno u životu da se sa tim suočava i da ga tako nešto truje. Jeste neprijatno pojaviti se u sudu, ali mislim da je sada pravi trenutak to uraditi - zaključio je Bećirić.

Pored advokata Bećirića, oglasilo se i Ministarstvo prosvete sa sledećim saopštenjem:

- Škola glume "Stvar srca", koja se nalazi u centru Beograda, registrovana je 2004. kao produkcijska kuća, društvo sa ograničenom odgovornošću, a ne kao škola glume. U APR kao zakonski zastupnik naveden je Miroslav Aleksić, dok je njegova žena navedena kao član društva sa 50 odsto kapitala.

Kako se saznaje, u poslednjih pet godina gotovo niko nije kontrolisao rad škole.

- Uvidom u evidenciju u odeljenjima inspekcije rada u Gradu Beogradu utvrđeno je da tim odeljenjima nisu podnošene prijave protiv poslodavca Produkcijska kuća "Stvar srca", niti protiv pravnog zastupnika. Takođe, uvidom u evidencije utvrđeno je da u poslednjih pet godina do danas nisu vršeni inspekcijski nadzori kod tog poslodavca - navodi se u odgovoru Ministarstva za rad.

Iz Ministarstva prosvete navode da škola nije bila u njihovoj nadležnosti. - Ministarstvo nema nikakve ingerencije i ne može da vrši kontrolu subjekata poput škola glume, plesa, pokreta, salse - naveli su.  

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd