fbpx
Skip to main content
Oliver Pal Gajodi

RODITELJI MALOG OLIVERA UPOZORAVAJU: Pojavili su se prevaranti koji traže novac građanima za lečenje bolesnog dečaka

Foto: Budi Human
Mali Oliver je iz Bajmoka kod Subotice i rođen je 17. decembra 2019. godine.

Oliver Pal Gajodi, jedanaestomesečni hrabri dečak za čije je ozdravljenje neophodan lek čija je cena dva miliona evra, i dalje se nalazi u bolnici, a njegovi roditelji putem društvenih mreža upozoraju na prevarante, nepoznata lica koja prikupljanju novac pod izgovorom da je namenjen za njihovog sina.

Širom Srbije organizovane su i u najavi su humanitarne akcije da bi se novac za spasonosni lek protiv SMA 1 što pre sakupio, ali tešku situaciju porodice Pal Gajodi očigledno pojedinci koriste.

VOZAČI, OPREZ! Planine u Srbiji se uveliko zabelele, opasnost od poledice na putevima

VOZAČI, OPREZ! Planine u Srbiji se uveliko zabelele, opasnost od poledice na putevima

PRAVOSLAVNI VERNICI DANAS SLAVE SVETOG GRIGORIJA ČUDOTVORCA: Na ovaj dan nevernici moraju da urade jednu stvar

PRAVOSLAVNI VERNICI DANAS SLAVE SVETOG GRIGORIJA ČUDOTVORCA: Na ovaj dan nevernici moraju da urade jednu stvar

Običaji su za vernike u Srbiji sastavni deo života, ali stranci su njima PROSTO ODUŠEVLJENI! Ovi su im kod nas najinteresantniji!

Običaji su za vernike u Srbiji sastavni deo života, ali stranci su njima PROSTO ODUŠEVLJENI! Ovi su im kod nas najinteresantniji!

- Saznali smo da se akcija za Olivera zloupotrebljava i da nepoznati ljudi obilaze građane po kućama i traže novac za pomoć Oliveru. Porodica nije dala ovlašćenja nijednoj osobi da to čini, pa molimo sve da ne daju novac nikome ko vas poseti u vašem domu. Molim vas da to prenesete i drugima, poznanicima, vašim komšijama, rodbini, a ako imate saznanja o ovakvim slučajevima, molimo vas da prijavite policiji - apeluje porodica Pal Gajodi.

Mali Oliver je iz Bajmoka kod Subotice i rođen je 17. decembra 2019. godine. Gotovo od samog rođenja vodi tešku bitku sa SMA 1 koja ga je vezala za respirator. U nadi da će i njihov sin otići na lečenje u Mađarsku i dobiti spasonosni lek, roditelji su zahvalni za svaki znak pažnje i pomoć njihovoj borbi za život deteta.

Majka Timea Gajodi objavila je nedavno poruku koja je mnoge podstakao da više cene ono što imaju, pre svega zdravlje.

- Uz Božju i vašu pomoć i ja ću jednog dana gledati kroz prozor mog Olivera kako se igra sa drugarima, grditi ga kada šljapka po bari u novim patikama, pohvaliti kada dobije peticu iz matematike i birati matursko odelo, dok mi govori kako nisam ni trebala poći s njim, jer imam užasan ukus. S verom u bolje i s ljubavlju - napisala je Oliverova majka.

Posebno se zahvalila medicinskoj sestri koja je želela da pomogne porodici.

- Draga osoba koja je stavila venćanicu na licitaciju je zapravo medicinska sestra koja je mazila i pazila mog Olivera dok ja nisam mogla da budem uz njega. Ona se i dan danas sa velikom ljubavlju brine o njemu. Hvala joj na svemu.

Oliver je, rođen zdrav, Trudnoća i porođaj su prošli dobro, ali je sreća trajala svega mesec dana. Kada je trebalo da primi prvu vakcinu lekar je primetio da nešto sa bebom nije u redu i u Novom Sadu roditelji su saznali dijagnozu i da deca koja imaju SMA 1 ne dožive drugi rođendan.

Oboleli od ove bolesti polako gube životne funkcije zbog nedostatka jednog gena. Pluća se ne razvijaju dovoljno, mišići se grče i ne mogu da pomeraju ruke i noge, a bolest donekle ublaži lek Spinraza koji je dostupan u Srbiji.

Pomozimo Oliveru

Slanjem SMS poruke: Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd