fbpx
Skip to main content
parking servis

Saopštenje reprezentativnih sindikata JКP „Parking servis“ Beograd

Foto: Srbija Danas
Povodom pretnje predsednika Sindikata „Sloga“ da će se samozapaliti, predstavnici dva reprezentativna Sindikata JКP „Parking servis“-a, “Nezavisni sindikat“ i „Sindikalna organizacija – Samostalni sindikat“, koji broje preko 900 članova,  saopštavaju da sindikat „Sloga“, sa pet članova nema svojstvo reprezentativnog sindikata da bi u ime većine zaposlenih, mogao da ocenjuje uslove rada. 

Imajući u vidu rezultate koje su u proteklom periodu zajednički ostvarili poslodavac JКP „Parking servis“ i reprezentativni sindikati zaposlenih, a koji su nesumnjivo doveli do poboljšanja uslova rada, očigledno je da delovanje Sindikata „Sloga“ predstavlja politički instruisane aktivnosti.

Naime, reprezentativni sindikati su aktivno učestvovali u izradi Кolektivnog ugovora, kojim su obezbeđena veća prava za zaposlene. Obezbeđena je jednokratna solidarna pomoć na godišnjem nivou i povećani su iznosi za jubilarne nagrade.

Isto tako svim zaposlenima koji žive van teritorije grada Beograda obezbeđena je naknada troškova prevoza u javnom saobraćaju od mesta prebivališta do mesta rada. Obezbeđeni su sistematski pregledi za sve zaposlene i organizovan je besplatan boravak u planinskim i banjskim odmaralištima, kao i učešće na sportskim i radno-proizvodnim takmičenjima.

U prethodnom periodu, poslodavac i reprezentativni sindikati su zajedničkim trudom doprineli da JКP „Parking servis“ Beograd, postane moderno preduzeće koje koristi savremene tehnologije za svoj rad, koje je mnogo ulagalo u poboljšanje uslova rada, podizanje kvaliteta HTZ i IT opreme, opremanje kancelarijskog prostora i stvaranje pozitivnog radnog okruženja.

Takođe  implementiran je Sistem menadžmenta zdravljem i bezbednošću na radu, kao vid brige o svim zaposlenima i rezultat je  smanjenje broja povreda na radu za oko 45% u periodu od godinu dana, kao i drugi međunarodni standardi.

Posebno ističemo značaj prijema u radni odnos oko 400 zaposlenih u 2018. godini koji su do tada radili preko omladinskih zadruga i agencija za kadrovske usluge i čija su primanja povećana za oko 80%, čime smo obezbedili isti radno pravni status za sve zaposlene.

Sramno je što predsednik nereprezentativnog sindikata „Sloga“ zbog ličnog nezadovoljstva i frustracija zbog odsustva podrške zaposlenih pribegava ovakvim metodama, kojima ugrožava svoj ali i živote drugih ljudi.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
10 Beograd