fbpx
Skip to main content
Savo Štrbac

Savo Štrbac upozorava: Slučaj Kosova može da izvuče dobre pouke iz slučaja Krajine (VIDEO)

Foto: Pink TV Printscreen
Mića Jovanović ističe da je važno ispitati šta je dovelo do toga da prijatelj okrene leđa prijatelju

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informacionog centra "Veritas" ističe da je još u ratu jer se još prikupljaju dokazi, priče i svedočenja.

- Istražujemo posledice, tragamo za izgubljenim životima. Smatram da sam, sa svojim centrom, još u ratu. Začudili biste se koliko je neispirčanih priča i priča koje uopšte nisu prijavljene - ističe Štrbac. Do sada je zabeležena 1861 žrtva rata od čega je veliki procenat civila (65%). Ističe da se traga za 777 ljudi od ukupnog broja žrtava. Ističe da su mnoga tela nađena, ali da je teško obaviti identifikaciju. Iz "Oluje" se traga za 156 tela.

Koordinator "Antidota" Mića Jovanović seća se "Oluje" koju naziva užasnom i sumanutom idejom Hrvata.

- Juče je u Zagrebu održana sednica Srpskog narodnog veća, koja je donela izjavu sećanja koja je objavljena juče popodne, ali je nisam našao u našim medijima jutros. Tu je mnogo rečeno i podržavam izjavu koja poručuje da se mora uspostaviti kultura mira, a ne konfrontacije - kaže Jovanović za Pink.

Štrbac ističe da Hrvati "Oluju" posmatraju kao veličanstvenu akciju, a Kolinda je odlikovala one koji su je izvojevali - Markača i Gotovinu.

Jovanović ističe da je važno ispitati šta je dovelo do "Oluje", do toga da prijatelj okrene leđa prijatelju.

Govoreći o autorskom tekstu predsednika Srbije u kojem navodi da bismo morali da slažemo oko prošlosti, Štrbac ističe da dve susedne države moraju da grade dobre donose bez obzira na prošlost. Ovo je u interesu dva naroda i dve porodice.

Akcija Oluja
Foto: Srbija Danas

- Mi Krajišnici želimo isto to i tražimo pomoć Srbije da rešimo probleme - kaže Štrbac. Ističe da slučaj Kosova može da izvuče dobre pouke iz slučaja Krajine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
sasa's picture

sasa

Probelm Kosova je veliki. Treba ga resavati sto pre.

0 | 0
Fudbaler's picture

Fudbaler

Slučaj KiM treba da se se reši mirnim putem na savetu bezbednsoti UN.

0 | 0

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
-5 Beograd