fbpx
Skip to main content
Jovan Nikolić

Sećate li se Jovana (16) koji živi sam u trošnoj kući, bez struje? Priča je dobila POTPUNI OBRT (VIDEO)

Foto: RTS/Printscreen
Jovanu se život promenio u samo nekoliko dana

Priča o šesnaestogodišnjem Jovanu iz sela Vrmdže, koja je emitovana u nedelju u drugom Dnevniku, izazvala je veliku pažnju javnosti i podstakla mnoge da mu pomognu. Veliki broj građana već je poslao novac, poklone. Oglasila se i Fondacija "Ana i Vlade Divac", koja je, po želji Jovanovog pokojnog oca, donirala kuću u vikend-naselju u okolini Sokobanje.

Jovan (16) živi sam u trošnom kućerku bez struje: Duša će vas zaboleti kad saznate njegove TRI želje (VIDEO)

Jovanu se život promenio u samo nekoliko dana – dobio je struju, a danas su dobrotvori, koji žele da ostanu anonimni, poslali magarence i ovcu.

- Sad sam srećan što imam magare i tu ovcu i što će kuću da naprave da imam gde da živim - kaže Jovan Nikolić iz sela Vrmdže.

Običaji na Miholjdan: U narodu je poznat kao GOSPODSKI praznik, a evo šta danas NE VALjA činiti

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je takođe preko dobrotvora prošle godine obezbedila kuću Jovanovoj porodici dok mu je otac još bio živ. Pravilo je da kuću izabere socijalno ugrožena porodica kojoj pomažu.

- Njihov interes da im se kupi ova kuća jeste to što je bolnica blizu, Novica je bio jako bolestan čovek i vrlo često je išao u bolnicu, trebao mu je doktor - kaže Marija Tomić iz Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Kuću trenutno niko ne koristi, sve je kako je i bilo. U Fondaciji kažu da ih niko nije obavestio da je Jovan, u međuvremenu, napustio kuću.

- On je živeo tu, videlo se i po stvarima i hranio se tu, zaista je bio tu i mi smo se uverili u to jer mi porodicu kada zbrinemo mi je ne ostavimo, obilazimo, da vidimo kako su se snašli. U Centru za socijalni rad navode da su pokušavali da motivišu Jovana, ali da nisu uspeli - kaže Marija Tomić.

- Za svoje godine on je zaista zreo dečak i jednostavno nemamo načina da mu stanemo na put i da ga ubedimo u nešto što on ne želi - kaže Vladimir Pavlović, direktor Centra za socijalni rad u Sokobanji.

- Mi nismo očekivali da se u ovom broju ljudi jave, mi smo hteli da u stvari pomognemo da mu se bar taj priključak struje reši - kaže Slaviša Krstić iz Mesne zajednice Vrmdža.

Jovan ne odustaje od svoje odluke. Ovih dana pojavili su se i dobrotvori koji žele da mu sagrade novu kuću u Vrmdži.

- Ovde imam gde da radim, imam svoje komšije, uvek će svako od komšija da mi izađe u susret, tamo me niko ne zna - kaže Jovan.

Za Fondaciju "Divac", koja je do sada 700 kuća donirala, ovo je nova situacija zbog koje će, kako kažu, razmotriti mogućnost da Jovanovu kuću, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, dodele drugoj ugroženoj porodici.

Koliko poznajete domaće proizvode? Koji od ponuđenih proizvoda je srpski?

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd