fbpx
Skip to main content
Donald Tramp

SELJANI SA SUVOBORA POZIVAJU TRAMPA NA RAKIJU: Jedinstvena pošiljka iz Srbije, preko okeana, putuje do Bele kuće (FOTO)

Razlog za poziv je jedan izuzetan istorijski događaj, obeležavanje operacije spasavanja američkih polita sa aerodroma na Galovića brdu u Pranjanima

Meštani suvoborskih sela, uputili su prijateljsko pismo predsedniku Sjedinjenih Amerikih Država, Donaldu Trampu, s pozivom da ih poseti u prvoj odgovarajućoj prilici. Razlog je jedan izuzetan istorijski događaj, operacija spasavanja američkih polita sa improvizovanog aerodroma na Galovića brdu u Pranjanima 1944. godine gde je obnovljen aerodrom i urađen izuzetan memorijalni kompleks.

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

Srbija ušla u demografski najstariju grupu zemalja Evrope: Godinama unazad se rađa manje beba nego u vreme ratova

Srbija ušla u demografski najstariju grupu zemalja Evrope: Godinama unazad se rađa manje beba nego u vreme ratova

Saveti starijeg đavola mlađem: Zapis iz 1942. godine poput proročanstva opisuje svet u kom danas živimo!

Saveti starijeg đavola mlađem: Zapis iz 1942. godine poput proročanstva opisuje svet u kom danas živimo!

Srpski i američki narod ne mogu i neće da budu neprijatelji, a na obnovljenom aerodromu, gde je spašeno 500 avijatičara, mesto je gde treba da jedni drugima ponovo pružimo ruku prijateljstva, napisali su, između ostalog, meštani Pranjana i okolnih sela.

Suvobor
Foto: RINA

- Mi, srpski seljaci, odgajeni da poštujemo tuđe i brinemo o svome i spremni uvek da damo život za otadzbinu i slobodu zlatnu, ljudi od reči i narod koji poštuje svakog dobronamernog, pozivamo Vas da posetite mesto s kojeg je spaseno 500 vaših oficira vazduhoplovaca, čija sudbina bi bila zapečaćena od strane fašističke potere da ne beše naših očeva, majki, braće, sestara i nekolicine nas živih svedoka. U jednom velikom ratu i istorijskom nedobu pružili smo im ruku spasa, podelili koru hleba, ustupili postelju i brinuli kao o svojim najrođenijim, stavljajući sopstvene glave u torbu - napisali su srpski seljani u pismu namenjenom američkom predsedniku.

Meštani kažu da će prvog čoveka Amerike dočekati kako to srpski običaji i tradicija nalažu – uz domaću hranu i rakiju i poslužiti kao i njegove sunarodnike 1944. Godine koji su ginuli za slobodu sveta.

Pismo
Foto: RINA

- To je amanet naših dedova, naših predaka, a i Vaš zadatak da nam pomognete u tome.Meštani ovih sela kažu da veruju da je Tramp dobronameran čovek, veruju u ruku prijateljstva koju je pružili predsedniku naše države Srbije i nadamo se ćete odvojiti malo vremena da dođete tamo odakle su vaši junaci otišli u slobodu.  Sa velikim poštovanjem i drhtavom rukom da li ćete nas dovoljno razumeti, pozivamo Vas da zakoračite na gorski aerodrom koji je i naš i Vaš ponos za sva vremena - napisali su Suvoborci.

Sa velikim poštovanjem i drhtavom rukom da li ćete nas dovoljno razumeti, pozivamo Vas da zakoračite na gorski aerodrom koji je i naš i Vaš ponos za sva vremena.

Meštani Pranjana, Koštunića, Kamenice, Gojne Gore, Družetića, Teočina, Brajića, Poloma, Banjana, drevnog Takova.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd