fbpx
Skip to main content
a

"SKANDALOZNO PONAŠANJE TELEVIZIJE N1" Saopštenje bačke eparhije: Vode trajnu hajku protiv SPC

Foto: SPC
Burna reakcija nakon sramne optužne televizije N1

Eparhija bačka izdala je saopštenje u kom je navela da je ekipa Televizije N1 izazvala nemili dogašaj na pomenu žrtvama zloglasne Racije.

EPIDEMIJA NE JENJAVA U ZAJEČARU: Porastao broj novoobolelih, dve osobe preminule

EPIDEMIJA NE JENJAVA U ZAJEČARU: Porastao broj novoobolelih, dve osobe preminule

DIVNE VESTI ZA SRBIJU! U našu zemlju stiglo još 19.500 doza "Fajzer" vakcine

DIVNE VESTI ZA SRBIJU! U našu zemlju stiglo još 19.500 doza "Fajzer" vakcine

SKORO SEDAM KILOMETARA NOVOGODIŠNJIH SVETILJKI ZA RADOST UNUKA: "Krivac" je jedan deka iz okoline Zrenjanina

SKORO SEDAM KILOMETARA NOVOGODIŠNJIH SVETILJKI ZA RADOST UNUKA: "Krivac" je jedan deka iz okoline Zrenjanina

Saopštenje prenosimo u celosti:

- U ponedeljak, 4. januara 2021. godine, kada je Eparhija bačka, u Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu, u saradnji sa zvaničnim državnim organima, organizovala pomen žrtvama zloglasne Racije, dogodio se nemio i neprijatan događaj, koji je izazvala ekipa Televizije N1. Naime, pre samog početka ovog molitvenog čina, a bez neophodne prethodne najave ili poziva od strane organizatora (Srpske Pravoslavne Crkve), članovi novinarske ekipe Televizije N1 pokušali su da samovlasno uđu u hram i rade šta im se prohte, u okviru njihove trajne hajke protiv Srpske Pravoslavne Crkve.

I pored pristojnih molbi službenog lica Eparhije bačke da poštuju svetinju hrama i molitve žrtvama fašizma, da ugase kamere i ne zloupotrebljavaju razgovor, ekipa Televizije N1 to nije učinila. Verujemo da će ova moćna medijska kuća nedozvoljeno snimljeni materijal zloupotrebiti i prilagoditi svojoj osnovnoj konstrukciji, a to je da Srpska Pravoslavna Crkva ne dozvoljava medijima da "rade svoj posao" i da tako "uskraćuju svim građanima Srbije pravo na blagovremeno informisanje."

Takva teza je neistinita. Mnoge televizijske ekipe koje su do sada izveštavale o događajima u organizaciji Srpske Pravoslavne Crkve bile su i biće dočekivane dobrodošlicom. I ubuduće će im biti omogućeno da profesionalno, poštujući novinarsku i ljudsku etiku, rade svoj posao, odnosno da obaveštavaju javnost. Televizijski prenos centralnog pomena žrtvama Racije realizovala je Radio-televizija Vojvodine i time su građani Srbije blagovremeno obavešteni o ovom događaju.

Nadamo se da će Televizija N1, kao i njene podružne medijske ustanove, promeniti dosadašnji neprimereni način rada i prethodno pribaviti potrebne dozvole ili akreditacije za obaveštavanje o događajima u organizaciji Srpske Pravoslavne Crkve, kao što to svakodnevno čine kad izveštavaju iz drugih ustanova i ulaze sa kamerama u prostorije tih ustanova. To je najosnovnije u novinarskom poslu – imati poziv i akreditaciju. Nadamo se da će Televizija N1 poštovati pravo nepovredivosti nečijeg vlasništva i da je Crkva vlasna da u svoj prostor pozove onoga za koga smatra da ga treba pozvati. Kako bi bilo, na primer, da bilo ko iz Srpske Pravoslavne Crkve uđe u kancelarije i studio Televizije N1 kada i kako hoće? Bilo bi to nečuveno, zar ne?! - napisano je na sajtu SPC.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd