fbpx
Skip to main content
Albanke

SKLAPANJE BRAKOVA SA ALBANKAMA DOBRO POZNATO MUŠKARCIMA IZ SRBIJE! Razrađen posao koji funkcioniše veoma prosto

Foto: Profimedia
Upoznavanje sa Albankom je 3.000 €

Posredovanje kod upoznavanja danas nije isključivo rezervisano za jednog umešnog provodadžiju. Naprotiv, institucionalizovalo se, prešlo na agenciju sa brojnim saradnicima, rasutim po celom regionu. Posao je naplativ, brakovi koji se potom sklope retko se razvedu, a da je biznis već razrađen, jer interesovanje postoji, rekao je jedan od vlasnika agencije koji posreduje u upoznavanju muškaraca, pre svega iz Srbije, sa ženama iz Albanije - isključivo.

OVE PTICE NOSE ZELENA JAJA I ŽIVE U ZRENJANINU: Posle nojeva najveće su na svetu i potiču iz Australije (FOTO)

OVE PTICE NOSE ZELENA JAJA I ŽIVE U ZRENJANINU: Posle nojeva najveće su na svetu i potiču iz Australije (FOTO)

STAN U ZEMUNSKIM KAPIJAMA OTIŠAO U RUKE IRENE IZ BAČINACA: Novo izvlačenje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

STAN U ZEMUNSKIM KAPIJAMA OTIŠAO U RUKE IRENE IZ BAČINACA: Novo izvlačenje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Preminula novinarka RTS-a Milica Milanović

Preminula novinarka RTS-a Milica Milanović

Kako je rekao Miško Jovanović iz agencije registrovane u Tirani, ali sa saradnicima na terenu po celom regionu, posao je započet pre osam godina.

- To je već bio razrađen posao. Mi smo videli da to funkcioniše i pre nas. Nema pravila, najviše je Srba. Ali ima i Hrvata, ljudi iz Bosne i Hercegovine, iz zapadne Evrope...  - kaže on.

Ističe da posreduju u upoznavanju, ne i u sklapanju brakova. Ipak, govori o mladoženjama i mladama. Objašnjava nam i kako se taj "proces" odvija fazno.

Najpre momci iskažu interesovanje. Pošalju kratke biografije i svoje fotografije.

- Mi u odnosu na  ta interesovanja angažujemo saradnike na terenu, u čitavoj Albaniji. Ko prvi nađe odgovarajuću osobu koja izrazi želju da se upozna sa potencijalnim mladoženjom, mi ih spajamo. Fizički se dolazi na upoznavanje, nema razmene telefona, društvenih profila... - navodi dodajući da se odlazi u posetu mladi: - Tu se prave neki preliminarni dogovori, ako se njih dvoje jedno drugom dopadnu.

Sledeći korak je uzvratna poseta kada mlada sa ukućanima ili bratom ode da vidi uslove u kojima bi živela.

- Treći korak je da ponovo mladoženja dođe u Albaniju gde obavlja veridbu. Nekad veridba bude istovremeno sa svadbom - kaže navodeći da se najčešće čeka da prođe nekoliko sedmica, nekad i meseci, dok mladoženja ne odovede mladu.

Albanke
Foto: Profimedia/ilustracija

Potom sledi svadba u mladoženjinom kraju.

Pre podstanarke na zapadu, nego gazdarice u Srbiji?

Jovanović kaže i da je interesovanje Albanki za udaju u Srbiji zamrlo u protekle tri godine, te da su im želje da odu u zemlje Zapadne Evrope.

- Nešto je veće interesovanje za Hrvatsku nego za druge zemlje, zato što je u pitanju članica Evropske unije. Bez obzira što se neko muči i radi u Zapadnoj Evropi, što živi kao podstanar, one bi radije da budu podstanari tamo, nego da u izobilju žive u Srbiji, Crnoj Gori, BiH... - kaže navodeći da razvoda ima, ali da se dešavaju retko.

Po obavljenom poslu agencija u Tirani naplaćuje 3.000 evra. Na upoznavanje odlazi i posrednik iz agencije, što je najčešće osoba koja govori oba jezika.

Kako je rekao u Srbiji je, statistički gledano, najviše Albanki udato u kraju oko Ljubovije, Bajine Bašte, Niša, Aleksinca...

- U Kraljevu isto ima mnogo Albanki koje su se udale - dodaje.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd