Utorak 19. mar 2024.
Sneg

SNEG NE PRESTAJE DA PADA, a stiže i LEDENA KIŠA: Sve će POLEDITI, a EVO KADA padavine PRESTAJU!

Foto: Profimedia/ilustracija
U Srbiju je stigla prava zima sa snegom i mećavom

U Srbiju je stigla prava zima sa snegom i mećavom, a prema rečima meteorologa, sve do utorka u Srbiji se očekuje izuzetno hladno vreme, koje će biti praćeno obilnim snežnim padavinama, a ono što je najgore sprema nam se i jak vetar.

NIGDE BEZ ZIMSKE OPREME! Zbog snega na snazi TREĆI STEPEN PRIPRAVNOSTI!

U svim delovima zemlje sneg će napadati i do 20 centimetara visine, a na planinama i znatno više.

U subotu je u gotovo u celoj Srbiji počeo da pada sneg, zbog čega je Republički hirdrometeorološki zavod izdao "narandžasti alarm", što znači da će padavine biti tolikog intenziteta da mogu biti opasne po živote ljudi i životinja.

Prognostičar RHMZ-a Branko Bijelić napominje da naredna četiri dana nigde ne bi trebalo kretati bez "pune zimske opreme".

sneg
Foto: Srbija Danas

- Bez šalova, kapa, debelih jakni, kao i zimskih guma i lanaca ne bi trebalo izlaziti napolje. Sve do utorka u Srbiji će biti veoma hladno, a obilnije količine snega očekuju se već od subote. Manje snega će jedino biti jugu i jugoistoku Srbije, kao i u Timočkoj Krajini, ali tamo će se susnežica u pojedinim delovima dana smenjivati sa kišom, koja će se lediti pri tlu. Dakle, padaće ledena kiša, zbog koje vozači moraju biti naročito na oprezu. U Podunavlju se očekuje i jaka košava, koja će do kraja dana oslabiti - kaže Bijelić i dodaje:

- U nedelju će sneg padati, ali će biti slabijeg intenziteta u odnosu na subotu. Smiriće se malo u nedelju uveče i u ponedeljak ujutro, da bi ponovo počeo da pada po podne i sporadično će padati sve do utorka uveče. Tokom svih ovih dana temperature će se kretati oko nule - objašnjava Bijelić i navodi da će druga polovina naredne sedmice proteći ipak u suvom, ali prohladnom vremenu.

KOLAPS na putevima Srbije! Sneg napravio HAOS, autobusi, kamioni i automobili proklizavaju na sve strane (VIDEO)

Meteorolog Đorđe Đurić takođe ističe da su pred nama četiri izuzetno hladna dana u kojima će biti i dosta snega.

- Možda snega neće biti do kolena, što bi narod rekao, ali sigurno će ga biti dosta. U nedelju sneg će padati u u celoj zemlji, ali ipak dosta slabije. Negde će napadati oko 10, a negde i više od 20 centimetra, kao što će to biti na severu i zapadu Srbije. Od nedelje do utorka će sporadično padati, ali već od srede ne bi trebalo da bude padavina, a i dnevne temperature će konačno za tri-četiri stepena preći nulu - kaže Đurić.

BONUS VIDEO: USPEŠNO LETENJE "SOVE" Avion Utve moći će da vozi turiste, ali i da nosi oružje, a koštaće do 350.000 EVRA

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd