Skip to main content
Sofija

SOFIJA, HEROINO, SREĆAN TI DIVAN DAN! Devojčica koje je ujedinila Srbiju je danas zdravo dete, a mi joj želimo puno sreće (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/markuljevicstefan
Bila je prva koja je poslata na lečenje u Los Anđeles i prva koju smo pratili iz dana u dan

Malena Sofija Markuljević koja je ujedinila Srbiju danas slavi treći rođendan. Za nju je javnost u Srbiji saznala 2020. godine kada su njeni roditelji ušli u tešku borbu sa bolešću, novcem i vremenom. Tada je otkriveno da Sofija boluje od spinalne mišićne atrofije. Bila je prvo dete za koje se u Srbiji skupila neverovatna suma od 2,4 miliona dolara za najskuplji lek - zolgensmu.

Bila je prva koja je poslata na lečenje u Los Anđeles i prva koju smo pratili iz dana u dan. Svi su se radovali njenom oporavku.

Svoju tešku borbu započela je kad je imala tek tri meseca, i kada lekari nisu imali optimistične prognoze.

Danas je ova devojčica srećna, a njeni roditelji često objavljuju snimke Sofijinog napretka. Sada obavlja sve radnje koje su izgledale neizvodljivo: sama sedi, pomera ruke i noge, vežba engleski i pesmice. Njeni snimci greju srce!

Sole je imala sreće da ima roditelje koji se svim srcem bore za nju, i celu Srbiju i region koji su se na sve načine dovijali i skupili novac.

Ekipa portala Srbija Danas želi Sofiji SREĆAN DIVAN DAN! 

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd