fbpx
Skip to main content
Lana Jovanović

HUMANOST JE NAŠA VREDNOST! Srbija još jednom pokazala veliko srce - Skupljen novac za lečenje male Lane

Foto: FacebookPrintscreen/Aleksandra Jovanovic
Posle nekoliko meseci najteže borbe, beba Lana Jovanović koja boluje od spinalne mišićne atrofije konačno će moći da krene na najvažnije životno putovanje - po lek koji se uzima jednom u životu.

Mesecima je trajala borba, slanje SMS poruka kako bi se prikupio novac za Anikino lečenje uz pomoć kog će ona da pobedi retku i tešku bolest, spinalnu mišićnu atrofiju. Posle nekoliko teških, najtežih meseci u životima male Lane Jovanović i njenih roditelja, novac za lek koji se uzima jednom u životu - sakupljen je.


HUMANOST NA DELU: Srpski vojnici pomažu đacima u seoskim školama na Pešteru (FOTO/VIDEO)

POMOZIMO MALOJ MINJI: U SUBOTU posetite HUMANITARNI BAZAR na OLIMPU

POMOZIMO MALOJ MINJI: U SUBOTU posetite HUMANITARNI BAZAR na OLIMPU

BUDITE HUMANI: Gradska opština Zemun organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

BUDITE HUMANI: Gradska opština Zemun organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Zahvaljujući njenim "anđelima čuvarima" ova preslatka plavooka devojčica koju smo predugo gledali kako se muči i bori sa opakom bolesti, moći će da ode na svoje najvažnije životno putovanje - u Sjedinjene Američke Države gde će primiti lek. Mala Lana je i dalje u bolnici, a njeno stanje varira iz dana u dan. Kako se dalje navodi u Fejsbuk postu, dokle god Lana ne izađe iz bolnice i ne primi spinrazu, neće moći da krene na put jer mora da prođe mesec dana otkako primi taj lek, pa tek onda zolgensmu (lek koji košta neverovatna 2 miliona i 100.000 dinara).

- Nažalost, ova upala pluća, gubljenje akta za gutanje i bakterija sve su iskomplikovali. Nadajmo se da će Lana ovo uspeti da izgura, da se izbori - poručuju njeni roditelji i dodaju kako ne neophodno njeno lečenje.

Najdivnija vest dana objavljena je na Fejsbuk stranici Za Laninu životnu bitku.

- Dragi naši pomoćnici, novac je skupljen, avion sređen! Radost je ogromna, a zahvalnost večna. Hvala vam svima dobri ljudi. Hvala za svaki odvojen dinar, hvala za svaki uložen trud. Hvala, jer vi svi, Lanini ste anđeli čuvari. Sreća je tolika, da suze same teku. Koža se ježi, srce lupa, glas drhti. Šta je to što nas pokreće? Kakva je to sila kad se mi ujedinimo? Ljudi, ogromna je i svima vidljiva. Neka svi znaju šta je naš narod uspeo. A uspeli ste ono što je drugima skoro nemoguće. Niko nema ono što mi imamo. Niko nema srce junačko, niko nema volju čvrstu, niko nema želju jaku. Hvala vam svima junaci. Hvala za volju, hvala za želju, hvala za trud - emotivan je status zahvalnice Laninih roditelja svim humanim ljudima koji nisu odustali u nameri da pomognu ovoj predivnoj bebi da ispuni svoj životni cilj.

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd