fbpx
Skip to main content
Kanada

Srbin iz Kanade kažnjen jer je pekao paprike u dvorištu: Sad može da ZARADI 15 miliona dolara

Foto: Profimedia
Uspeo ceo slučaj da preokrene u svoju korist

Goranu Rosiću, verovatno jedinom Srbinu koji je dospeo na sud zbog pečenja paprike u vlastitom dvorištu, ni gotovo godinu dana procesa protiv njega, nadležni državni organi još nisu uspeli da pronađu krivicu i kazne ga.

Štaviše, Rosić je uspeo ceo slučaj da preokrene u svoju korist.

Kada se prošlog leta bračni par Rosić našao licem u lice sa kanadskim pravosudnim organima samo zbog toga što je hteo da napravi domaći ajvar pekući paprike na starinski srpski način, kako prenosi portal republika.rs, vest o tome postala je udarna u skoro svim medijima.

Komšinica ga je prijavila, vatrogasci su brže-bolje dojurili u njegovo dvorište, a ubrzo je usledila i tužba. Pretila mu je kazna od 50.000 dolara – posebno njemu, posebno njegovoj supruzi ili zatvorska kazna od godinu dana u slučaju da ne plati.

Prošle godine tvrdio je da neće dati ni jedan jedini cent. Do dana današnjeg ostao je dosledan. Na kraju su čak morali da ga udalje iz sudnice zato što je, kako Rosić kaže, jedan od vatrogasaca priznao da je fotografija roštilja u njegovom predmetu podmetnuta.

Paprika
Policija došla čim je počeo da peče paprike na starinski srpski način
Foto: Profimedia

- Jedina opcija im je bila da smisle nešto protiv mene. Odmah sam u sudnici rekao: "Gospodine sudija, imate čistu situaciju, vidite da je ova fotografija lažna, zahtevam da se suđenje protiv mene odmah prekine" - dodaje Rosić priznajući da ga je sudijin odgovor iznenadio, ali ne i obeshrabrio. - Rekao mi je da će me, ako me uhvati da lažem, kazniti posebno zbog pečenja paprike, posebno zbog prevare suda - objašnjava on.

Na kraju, sudija je odustao od izricanja kazne zatvora Goranu, ali ga je sankcionisao sa 305 dolara, a takođe i njegovu suprugu istom sumom novca. Međutim Rosić se nije tako lako predao. Odmah je uložio žalbu pa je 13. marta njegov slučaj dospeo i na Viši sud.

- Tu nas je sačekao advokat opštine u kojoj stanujem. Rekao je sudiji da sam bio u opštini da tražim pet miliona dolara odštete zbog toga što sam neosnovano kažnjen - ističe Goran navodeći da je ovo još jedna u nizu gnusnih laži u ovom procesu. - Nije tačno da sam tražio tu sumu. Tražio sam 15 miliona dolara! Teraćemo se, gospodo, do kraja, to sam im rekao - rekao je on.

Goran navodi da su u oktobru prošle godine vatrogasci opet došli.

- To je bila nedelja ujutru, sećam se, dolazi kamion ispred moje kuće, izlazi neka žena. Odmah sam znao u čemu je stvar i odmah sam joj rekao – pre nego što pokušate da uradite to što želite, moram da Vas pitam – imate li vi ovlašćenje da upadate na moj posed? Znala je da nema, pa je pozvala policiju da to učini umesto nje - kaže Rosić.

Ubrzo zatim došla su dva policajca. Uveo ih je u dvorište i prstom pokazao da pogledaju prozore na susednoj kući. Bile su, kaže, ugrađene dve kamere kako bi ga snimali sve što radi.

- Onog trenutka kada sednete u auto i krenete odavde imate 30 minuta da se ove kamere uklone. Ako vi, gospodo policajci, to ne učinite, ja ulazim, skidam ih i lomim, neće moju porodicu i mene niko špijunirati. Policajac je ušao unutra kod te komšinice i potrgao kamere - ističe Goran.

Rosić je, inače, trenutno u Beogradu. Doneo je iz Kanade celu roštiljsku aparaturu u Srbiju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Paprika's picture

Paprika

Nema druga posla. Neka se vrati u rodjenu zemlja pa moze da rostilja i pece paprike do mile volje.

0 | 1

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
-0 Beograd