fbpx
Skip to main content
ferari

SRBIN POKAZAO ŠVAJCARCIMA KAKO SE PROSLAVLJA BOŽIĆ: Stavio badnjak na ferari (VIDEO)

FOTO: Facebook/Printscreen/Tefani Pneus Marunovic
Odlazak po badnjak u šumu je stari srpski običaj koji se i danas rado primenjuje, ali način na koji je to učinio jedan Prokupčanin koji živi i radi u Švajcarskoj, izazvao je dosta pažnje na društvenim mrežama

Ljubiša Marunović (53) rodom iz Prokuplja, koji je nastanjen u mirnom švajcarskom gradu Misiju, postao je prava atrakcija nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak u kojem se vidi kako u luksuznom "ferariju" prevozi badnjak od šume do kuće.

Recite ZBOGOM privatnosti: Niste paranoični, istina je da vas neko PRATI i to SVAKODNEVNO!

On je otkrio da je na ideju došao nakon što je video komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

- Video sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i rešio sam da ove godine i ja odem po badnjak "ferarijem". Pre njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto - rekao je Ljubiša.

- Naravno, pre nego što sam stavio drvo u automobil, sve smo lepo zaštitili da ne dođe do oštećenja. Kada je video postao viralan na mrežama, počeli su da mi se javljaju rodbina i prijatelji, sve ih je interesovalo da li sam stavio nešto na sedište, izgleda da su brinuli više od mene šta će biti sa automobilom - kaže Ljubiša kroz smeh, dodajući da vodi računa o tome da Božić uvek proslavi tradicionalno, kao i svaki prosečni Srbin, kao i da mu je društvo tokom vožnje pravila njegova ćerka Anja.

Ono što nas je najviše zanimalo, jeste kako su reagovale komšije Švajcarci, tačnije, da li im je bilo čudno što na taj način donosi badnjak u svoj dom.

- Kada su me videli, bilo im je na prvi pogled čudno, ali sam im posle objasnio da je za nas badnjak isto što i njima jelka. Posle im je cela ta priča postala simpatična - rekao je Ljubiša, dodajući da je nedugo pošto je snimak postao viralan na društvenim mrežama i kad se još nije znao identitet vozača, dobio dosta poruka od prijatelja u kojima su ga pitali da li je to on "ferarijem" išao u šumu.

Putar Boško iz sela kraj Ivanjice svake godine uradi nešto PREDIVNO: Za mir i blagostanje tokom godine (VIDEO)

Iako je ispod njegove objave na Fejsbuku bilo dosta komentra da možda badnjaku nije mesto u tako luskuznom automobilu, Ljubiša je svima odgovarao sa osmehom, navodeći da se ne kaje što je to učinio.

Ipak, 28 godina teškog rada i poštenog rada u Švajcarskoj daju za pravo da čovek proslavi Božić onako kako on to hoće, pa čak i ako je u to uključen odlazak u šumu sa "crvenim bikom" i stavljanje masivnih hrastovih grana na njegov krov.

BEBA DANICA PRVA PRONAŠLA ZLATNIK! Tradicionalno lomljenje česnice ispred Hrama Svetog Save (FOTO)

DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd